Vannacht koudst op de Veluwe

Op de Veluwe werd de laagste temperatuur gemeten»
Op de Veluwe werd de laagste temperatuur gemeten marcoderksen - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc

De koudste provincie vannacht was Gelderland. In Deelen bij Arnhem werd de laagste temperatuur gemeten: -13 graden. In Zeeland viel het mee met de vorst. Zo schommelde de temperatuur in Vlissingen rond het vriespunt.

Ook in de grote steden was het minder koud dan op het platteland. Het werd bijvoorbeeld in Amsterdam -5 en in Rotterdam -4 graden.

De winterkou is uitzonderlijk vroeg naar Nederland gekomen. Het gebeurt niet vaak dat het begin december al zo koud is, zegt weerman Reinier van den Berg.

Dooiaanval

Weerkundigen zeggen dat de kou vanavond weer Nederland verlaat. Er komt een dooiaanval met sneeuw, regen en ijzel.

In verband daarmee zeggen ijsverenigingen dat er voorlopig nog geen wedstrijd op natuurijs komt. Om goed ijs te krijgen, moet het zeker twee dagen en nachten flink vriezen, zegt vereniging De Hondsrug in Noordlaren, die de vorige winter als eerste een marathon op natuurijs hield.

Sneeuwradar

Vandaag belooft een prachtige winterdag te worden. Trekt u erop uit en maakt u foto's of filmpjes, dan kunt u die net als gisteren weer plaatsen op onze sociale sneeuwkaart. Hoe verder u inzoomt, hoe meer social-mediaberichten verschijnen.

Maak een foto, of filmpje en zet deze op Flickr, twitter of YouTube met het steekwoord sneeuw. Zorg ervoor dat u een geografische locatie toevoegt aan de foto.

Deel deze pagina

Audio

  • Reinier van den Berg: Gelderland koudste provincie De koudste provincie vannacht was Gelderland. In Deelen bij Arnhem werd de laagste temperatuur gemeten: -13 graden. In Bennekom... woont ook weerman Reinier van den Berg.

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6575 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 130 keer afgespeeld

Meer video en audio