Nieuw pausmobiel voor Benedictus

De paus nam gisteren de aangepaste Mercedes M-klasse in ontvangst»
De paus nam gisteren de aangepaste Mercedes M-klasse in ontvangst EPA

Paus Benedictus heeft een nieuwe pausmobiel. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk nam gisteren twee aangepaste Mercedessen M-klasse in ontvangst. Hij zal er later vandaag voor het eerst gebruik van maken.

De witte auto heeft een grotere glazen koepel en betere verlichting dan het oude model. Daardoor kunnen de gelovigen de paus beter zien. Ook is de beveiliging van de auto verbeterd, maar de autofabrikant wilde niet ingaan op details.

Door de grotere koepel kan de 84-jarige Benedictus ook makkelijker in- en uitstappen. De paus heeft in de koepel een troon, waarop het pauselijke wapen is geborduurd.

Nummerplaat

Wat gelijk is gebleven, is de nummerplaat van de pausmobiel: SCV 1. Dat staat voor Stato della Città del Vaticano, nummer 1.

Tot nu toe reed de paus rond in een Mercedes uit 2002. Het Duitse bedrijf levert al meer dan 80 jaar auto's aan de paus; de eerste was een Nürnburg 460 Pullman Saloon voor paus Pius XI.

Deel deze pagina

Foto

De nieuwe pausmobiel van paus BenedictusDe nieuwe pausmobiel van paus Benedictus

De nieuwe pausmobiel van paus Benedictus

EPA

Video

Nieuwe pausmobielen voor Benedictus

Paus Benedictus heeft twee nieuwe pausmobielen gekregen. Fabrikant Mercedes-Benz leverde de twee voertuigen gisteren en de paus... bekeek een van zijn nieuwe auto's meteen even van binnen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio