Veel daklozen vannacht in opvang

Daklozenopvang in Den Haag»
Daklozenopvang in Den Haag ANP

Veel dak- en thuislozen in de vier grote steden hebben vannacht gebruikgemaakt van de mogelijkheid om vanwege de winterkou binnen te slapen.

De opvangplaatsen verwachten dat het de komende nacht nog drukker zal worden, omdat meer daklozen te weten komen dat er een warm bed voor hen klaarstaat. Wie daar gebruik van wil maken, wordt door de GGD doorverwezen naar de opvang.

Winterkouderegeling

De GGD's in de vier grote steden bepalen jaarlijks samen wanneer de winterkouderegeling ingaat. Volgens de landelijke richtlijnen van de GGD was het gisteren te koud om buiten te slapen.

In Amsterdam meldden zich gisteravond negentig mensen bij de opvang. Volgens een woordvoerder waren dat er voor een eerste nacht veel. Een jaar geleden maakten in Amsterdam 283 mensen gebruik van de opvang. De winterkouderegeling was toen 17 dagen van kracht.

Deel deze pagina

Video

Winterkouregeling voor dak- en thuislozen

Het heeft afgelopen nacht bijna 10 graden gevroren. Voor daklozen is in de vier grote steden de winterkouregeling ingegaan. Dat... betekent dat alle daklozen, ook die zonder binding aan de regio, gratis opvang en een warme maaltijd krijgen.

Video en Audio

Meer video en audio