Jan Terlouw stopt met jeugdboeken

Schrijver Jan Terlouw gaat geen jeugdboeken meer schrijven»
Schrijver Jan Terlouw gaat geen jeugdboeken meer schrijven ANP

Jan Terlouw zal geen jeugdboeken meer schrijven. In een interview met Omroep Gelderland zegt de 81-jarige schrijver dat hij zich niet goed genoeg meer kan inleven in de kinderen van tegenwoordig.

"Hun wereld is gevuld met computerspelletjes, twitteren en mobiele telefoons. Dat staat te ver van mij af. Als ik daarover moet gaan schrijven, komt het gekunsteld over", stelt Terlouw.

Het laatste jeugdboek dat Terlouw schreef was 'Zoektocht in Katoren' uit 2007. Dat was het vervolg op zijn populaire jeugdboek 'Koning van Katoren' uit 1971.

Klassiekers

Terlouw schreef klassiekers als 'Pjotr' en 'Oorlogswinter', dat 4 jaar geleden werd verfilmd. Ook leverde hij recentelijk nog de tekst bij een prentenboek over Sinterklaas.

Terlouw blijft wel schrijven voor volwassenen. Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij vooral literaire thrillers. In april komt zijn nieuwe boek uit.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio