Oranje overtuigend naar finale

Bob de Voogd en Seve van Ass»
Bob de Voogd en Seve van Ass AFP

De Nederlandse hockeyers hebben zich in een warm en winderig Melbourne voor het eerst in zes jaar geplaatst voor de finale van de Champions Trophy.

In een aantrekkelijke halve finale werd Pakistan met 5-2 aan de kant gezet. In de finale wacht Australië, dat de vorige vier edities won.

In de groepsfase had Oranje met 3-1 van de Pakistani gewonnen en dat was nu de ruststand. Billy Bakker scoorde uit de eerste de beste aanval en nadat Rogier Hofman een kans had gemist, maakte Seve van Ass 2-0.

Oranje controleerde, maar Pakistan kwam dankzij een eigen doelpunt van Sander Baart terug in de wedstrijd. Jaap Stockmann hield even later Marcel Balkestein van een tweede eigen goal af en moest ook schoten van Shakeel Abassi en Shafqat Rasool onschadelijk maken.

Stockmann blinkt weer uit

Vlak voor rust maakte Bakker zijn tweede met een snoeiharde backhand en miste Van Ass een grote kans op de 4-1.

Nadat pal na rust de eerste Nederlandse strafcorner niets had opgeleverd, redde Klaas Vermeulen op de lijn bij een corner van Pakistan en excelleerde Stockmann bij een inzet van Abassi. Vervolgens viel de goal aan de andere kant; Valentin Verga scoorde met een verwoestende uithaal.

Beide ploegen bleven daarna de aanval zoeken en Stockmann kon zich nog enkele malen onderscheiden. Robbert Kemperman ramde de 5-1 tussen de legguards van keeper Butt door, waarna Abassi enkele seconden voor tijd zijn goede spel bekroonde met de 5-2. "We hebben goed gespeeld", vond coach Paul van Ass.

Deel deze pagina

Video Samenvatting

CT 2012: Oranje - Pakistan

Samenvatting van de halve finale van de Champions Trophy van 2012, tussen Nederland en Pakistan.

Video Reacties

  • video Van Ass: "Al met al, zeer tevreden" De reactie van bondscoach Paul van Ass na de halve finale van de Champions Trophy tegen Pakistan. Oranje won... met 5-2 en bereikte daarmee de finale.
  • video Bakker: "Konden er nog wel zes maken" De reactie van Billy Bakker na de halve finale van de Champions Trophy 2012, die de Nederlandse hockeyers met... 5-2 wonnen van Pakistan.
  • video "Drie hechtingen, valt mee" De reactie van Robbert Kemperman na de halve finale van de Champions Trophy. De wedstrijd werd met 5-2... gewonnen, maar de aanvaller liet het publiek behoorlijk schrikken toen hij een stick in zijn gezicht kreeg en naar de grond ging.

Video en Audio

  • » 1987: PSV wint met 9-0 van Utrecht Video In 1987 wint PSV in Eindhoven met 9-0 van FC Utrecht. Het is de grootste nederlaag van de...26 okt 2014, 229 keer afgespeeld
  • » Oar gelooft in stunt tegen PSV Video De Australische aanvaller Tommy Oar kijkt vooruit naar de eredivisiewedstrijd van FC Utrecht tegen...26 okt 2014, 1710 keer afgespeeld
  • » Giants en Royals weer in evenwicht Video Een samenvatting van de vierde wedstrijd in de World Series tussen San Francisco Giants en Kansas...26 okt 2014, 2683 keer afgespeeld

Meer video en audio