Extra opvang daklozen ivm koude

Extra daklozen opvang in Amsterdam»
Extra daklozen opvang in Amsterdam NOS

In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kunnen daklozen vannacht binnen slapen in verband met de koude. Plaatselijk kan het aan de grond 17 graden vriezen.

In Amsterdam is er extra opvang ingericht in een voormalig kantoorpand. Daar kunnen 220 mensen terecht. Vorig jaar waren er 160. Het aantal daklozen neemt volgens de coördinator Harrie Herfs vanwege de crisis toe.

De GGD's van de vier grote steden bepalen elk jaar samen wanneer er extra opvanglokaties ingericht worden.

Deel deze pagina

Audio

  • Winterkouderegeling van kracht voor dak- en thuislozen Het heeft afgelopen nacht plaatselijk zeker tien graden gevroren. Vooral in het oosten van het land was het koud en dat betekent... barre tijden voor dak- en thuislozen. In de vier grote steden ging daarom de winterkouderegeling in: de extra overnachtingsplekken naast de reguliere nachtopvang. In Amsterdam werd daarvoor een leegstaand kantoorgebouw omgebouwd tot opvanghuis. Verslaggever Martijn Bink ging er kijken.
  • De Tussenvoorziening: 129 dak- en thuislozen in nachtopvang Na de sneeuw van gisteren, werd het vannacht heel erg koud in Nederland. Het werd zo koud dat het volgens de GGD niet meer... verantwoord was om buiten te slapen. Daarom is gisteren de winterkouderegeling ingegaan. In de vier grote steden zijn er extra opvangoplaatsen beschikbaar voor dak- en thuislozen. U hoort Guusta van der Zwaart is van opvang De Tussenvoorziening in Utrecht.

Video en Audio

Meer video en audio