Dj's Kate-grap even niet op zender

De dj's Mel Greig (L) and Michael Christian mogen voorlopig niet op zender»
De dj's Mel Greig (L) and Michael Christian mogen voorlopig niet op zender EPA

De Australische dj's die een grap uithaalden met een verpleegkundige op de afdeling van de zwangere Kate, zijn voorlopig niet op de radio te horen.

Dat is samen met het radiostation afgesproken uit respect voor de nabestaanden.

Dood gevonden

Vanmiddag werd de verpleegkundige, Jacintha Saldanha, dood gevonden in een huis in Londen. Woensdag belden de twee Australische dj's Mel Greig en Michael Christian naar het ziekenhuis en deden zich voor als koningin Elizabeth en prins Charles.

Ze kregen Saldanha aan de lijn die hen doorverbond. Een andere verpleegkundige vertelde vervolgens hoe het met Kate ging.

"Zeer verdrietig"

In een reactie op de dood van de verpleegkundige zegt het radiostation dat de twee presentatoren zeer geschokt zijn.

"Wij zijn zeer verdrietig door de dood van verpleegkundige Jacintha Saldanha. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de familie en betrokkenen."

Deel deze pagina

Audio

  • Rober Portier: veel ophef in Australië na dood verpleegster Wat een goede grap moest worden eindigde in een groot drama. Woensdag belden twee Australische dj´s naar het ziekenhuis waar de... zwangere Kate Middleton lag. Degene die belde deed alsof zij koningin Elizabeth was. De dj´s informeerden naar de gezondheid van Kate. Het telefoontje werd aangenomen door verpleegster Jacintha Saldanha. Zij werd gisteren dood gevonden in een huis in Londen. U hoort correspondent Robert Portier in Australië.
  • Anne Saenen: niemand nam de verpleegster iets kwalijk In Groot-Brittannië is geschokt gereageerd op de dood van de verpleegster, die onderdeel was van een grap van een Australisch... radiostation. De radio-dj's belden naar het ziekenhuis waar de zwangere Kate Middelton lag en deden alsof ze Koningin Elizabeth en Prins Charles waren. De verpleegster die de dj's doorverbond, Jacintha Saldanha, werd gisteren dood gevonden. U hoort correspondent Anne Saenen in London.

Video en Audio

Meer video en audio