Grootste kerstboom weer verlicht

In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken.»
In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken. ANP

Vorig jaar bleef het donker, maar vanaf vrijdagavond is hij weer te zien: de grootste kerstboom van de wereld. In IJsselstein is voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken.

De kerstboom in de zendmast Lopik bij IJsselstein, de Gerbrandytoren, is 367 meter hoog. De toren wordt gebruikt voor onder meer FM-radio- en televisie-uitzendingen. Vorig jaar konden de lampjes niet in de mast worden gehangen vanwege brandschade.

Omwonenden

Vorige week werden 120 lampen langs de tui-draden omhooggetrokken. Rond 6 januari worden de lampen weer naar beneden gehaald.

De hele operatie kost zo'n 60.000 euro. Het geld komt van donateurs, voor een groot deel omwonenden.

De zendmast werd in 1992 voor het eerst 'omgebouwd' tot kerstboom. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien.

Deel deze pagina

Video

Grootste kerstboom ter wereld weer verlicht

De grootste kerstboom van de wereld is weer verlicht. In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast... ontstoken. Onder meer zangeres Miss Montreal drukte op de knop die de lampjes deed branden.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio