Grootste kerstboom weer verlicht

In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken.»
In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken. ANP

Vorig jaar bleef het donker, maar vanaf vrijdagavond is hij weer te zien: de grootste kerstboom van de wereld. In IJsselstein is voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast ontstoken.

De kerstboom in de zendmast Lopik bij IJsselstein, de Gerbrandytoren, is 367 meter hoog. De toren wordt gebruikt voor onder meer FM-radio- en televisie-uitzendingen. Vorig jaar konden de lampjes niet in de mast worden gehangen vanwege brandschade.

Omwonenden

Vorige week werden 120 lampen langs de tui-draden omhooggetrokken. Rond 6 januari worden de lampen weer naar beneden gehaald.

De hele operatie kost zo'n 60.000 euro. Het geld komt van donateurs, voor een groot deel omwonenden.

De zendmast werd in 1992 voor het eerst 'omgebouwd' tot kerstboom. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien.

Deel deze pagina

Video

Grootste kerstboom ter wereld weer verlicht

De grootste kerstboom van de wereld is weer verlicht. In IJsselstein werd voor de vijftiende keer kerstverlichting in de zendmast... ontstoken. Onder meer zangeres Miss Montreal drukte op de knop die de lampjes deed branden.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio