Vacature: droombaan op eiland?

De zuidkant van Rottumeroog»
De zuidkant van Rottumeroog Bas Kers / Flickr CC 2.0 by-nc-sa

Staatsbosbeheer zoekt twee vogelwachters die tussen april en juli volgend jaar op Rottumeroog willen bivakkeren. Het liefst twee mensen die goed met elkaar kunnen opschieten; Rottumeroog is sinds 1965 namelijk onbewoond.

Zo schrijft Staatsbosbeheer in de advertentie: "Omdat je geruime tijd op het eiland verblijft en daar op elkaar bent aangewezen, heeft een sollicitatie van twee personen die elkaar geruime tijd kennen onze voorkeur."

De werkweek van de vogelwachters bedraagt slechts 37 uur, maar veel weekend is er niet. Een keer in de twee weken mag de vogelwachter naar het vaste land. De woonruimte is gratis. Een internetverbinding is beschikbaar.

Zeehondenligplaatsen

De vacature beschrijft wat er precies van de werknemers verwacht wordt. "Je ziet toe op handhaving van de rust van broedvogels en houdt toezicht op zeehondenligplaatsen."

Ook het inventariseren van libellen en planten hoort bij de dagtaken, net als het begeleiden van excursies. "En op aanvraag wordt voorlichting gegeven aan passerende wadlopers."

Functie-eisen

De functie-eisen zijn streng: een mbo-diploma toegespitst op Natuurbeheer en Milieu, weten hoe je dieren en planten telt en een flinke dosis computerkennis.

En niet te vergeten: "Je dient zelf in het bezit te zijn van een professionele verrekijker en telescoop met statief", blijkt uit de vacature.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 274 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 59 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 223 keer afgespeeld

Meer video en audio