Meer meldingen over Ruwaard

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis ANP

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft afgelopen week veertien meldingen binnengekregen over het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Volgens justitie gaat het om patiënten en nabestaanden die aangifte tegen het ziekenhuis of een arts willen doen.

Tot nu toe hebben 21 mensen melding gemaakt van misstanden bij het ziekenhuis in Spijkenisse. De komende tijd gaan medische rechercheurs van de politie samen met medewerkers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg de aangiftes opnemen.

Over de inhoud van de meldingen doet het OM geen mededelingen. Ook wil justitie niet zeggen of de meldingen alleen over de afdeling cardiologie gaan.

Sterfgevallen

Een paar weken geleden werden vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis geschorst. De hartafdeling werd half november gesloten op aandringen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding was de uitkomst van een onderzoek naar een hoog aantal sterfgevallen op de afdeling in 2010.

Deel deze pagina

Video

Vierde aanhouding in zaak grensrechter

De politie heeft een vierde jongen aangehouden in de zaak rond de mishandeling van de grensrechter in Almere. Het gaat om een... 16-jarige Amsterdammer. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zegt de politie.

Video en Audio

Meer video en audio