Ook Haags tentenkamp moet weg

Burgemeester Van Aartsen vindt dat gezondheid van de demonstranten, mede door de kou, in gevaar is.»
Burgemeester Van Aartsen vindt dat gezondheid van de demonstranten, mede door de kou, in gevaar is. Gerard Stolk presque 64 / flickr / cc / by-nc-sa

Uitgeprocedeerde asielzoekers die dag en nacht in een tentenkamp in Den Haag bivakkeren, moeten daar weg. Burgemeester Van Aartsen heeft de demonstranten laten weten dat ze vanaf 13 december niet meer in het kamp op de Koekamp mogen overnachten. Overdag mogen ze er wel demonstreren.

Volgens de gemeente Den Haag brengt het overnachten in het kampement een onacceptabel risico op wanordelijkheden met zich mee. Ook vindt burgemeester Van Aartsen dat de gezondheid van de demonstranten, mede door de kou, in gevaar is.

Tachtig betogers

Als de uitgeprocedeerde asielzoekers na 13 december toch blijven overnachten in het kamp, zal de gemeente de demonstratie beëindigen, zo laat de burgemeester hen in een brief weten.

In het tentenkamp bivakkeren ongeveer tachtig betogers. Ze zitten er nu zo'n drie maanden en demonstreren, omdat hun situatie uitzichtloos zou zijn.

Vorige week liet de Amsterdamse burgemeester Van der Laan al het tentenkamp met uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam-Osdorp ontruimen.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio