Rutte: in zo'n land wil je niet wonen

Het terrein van SC Buitenboys in Almere»
Het terrein van SC Buitenboys in Almere ANP

Premier Rutte heeft de gebeurtenissen in Almere van vorige week scherp veroordeeld. Hij noemde de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen een verschrikkelijke gebeurtenis. De premier heeft de nabestaanden gecondoleerd.

"Dit heeft niets met sport te maken, dit kan absoluut niet worden getolereerd en in zo'n land wil niemand wonen", zei de premier. Rutte zei verder dat de overheid de problemen moet benoemen en stelling moet nemen. Ook vindt hij dat de overheid de partijen bij elkaar kan brengen. "Maar de echte oplossing moet komen van ouders, gezinnen, sportclubs en KNVB."

'Geen Marokkanenprobleem'

Rutte voegde eraan toe dat iedereen moet opkomen voor vrijwilligers die zich voor hun sportclub inzetten. En agressie en geweld in de sport moeten worden aangepakt. De premier noemde het voetballoze weekeinde een signaal voor iedereen in Nederland.

Rutte is het niet eens met de stelling van de PVV dat het hier om een "Marokkanenprobleem" gaat. "Je hoeft de afkomst van mensen niet te verzwijgen, maar dat is niet de kern van de zaak".

Deel deze pagina

Video

Rutte: in zo'n land wil je niet leven

Premier Rutte heeft de gebeurtenissen in Almere van vorige week scherp veroordeeld. Hij noemt de dood van grensrechter Richard... Nieuwenhuizen een verschrikkelijke gebeurtenis. De premier heeft de nabestaanden gecondoleerd. "Dit heeft niets met sport te maken, dit kan absoluut niet worden getolereerd en in zo'n land wil niemand wonen", zei de premier.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 8974 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 412 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 412 keer afgespeeld

Meer video en audio