Iets drukkere avondspits verwacht

ANWB en Rijkswaterstaat verwachten een iets drukkere avondspits dan normaal»
ANWB en Rijkswaterstaat verwachten een iets drukkere avondspits dan normaal ANP

De avondspits zal naar verwachting iets drukker zijn dan normaal. Een chaos voorspellen Rijkswaterstaat en de ANWB niet, maar de sneeuw en gladheid zullen wel leiden tot meer files.

Rijkswaterstaat verwacht dat het wegennet rond 15.00 uur weer op orde is. "De wegen zijn weer redelijk tot goed begaanbaar", zegt een woordvoerder. "Ik verwacht dat we het voor de spits gaan redden met vegen en strooien."

Code geel

Vanochtend bleef de gevreesde chaos op de Nederlandse wegen uit. In bijna heel Nederland sneeuwde het wel, maar tot ernstige ongelukken leidde dit niet. Wel stonden er meer files dan op een gemiddelde vrijdagochtend.

De sneeuw trekt de komende uren richting het zuidoosten. Het KNMI heeft de code oranje (extreem weer), die in tien provincies gold, ingetrokken voor Zeeland en Friesland. De 'gele' waarschuwing voor gladheid geldt nog wel in het hele land.

Deel deze pagina

Audio

  • Gouden tijden voor garages Vanochtend bleef de gevreesde chaos op de Nederlandse wegen door sneeuval uit. Wel stonden er meer files dan op een gemiddelde... vrijdagochtend en waren er door de gladheid veel ongelukken. Pech voor de bestuurder, maar gouden tijden voor de autogarages. Verslaggever Jozephine Trehy.
  • Willemijn Hoebert: in het oosten van het land sneeuwt het nog (13.10 uur) In bijna het hele land viel er vanochtend sneeuw. De meeste problemen zijn voorbij. Ook valt er alleen nog sneeuw in het oosten van... het land.

Video en Audio

Meer video en audio