Amper schade na beving bij Japan

Medewerker van het spoorbedrijf vertelt over de gevolgen van de tsnunami voor het treinverkeer»
Medewerker van het spoorbedrijf vertelt over de gevolgen van de tsnunami voor het treinverkeer AFP

De aardbeving voor de kust van Japan heeft nauwelijks schade aangericht. Ook zijn er geen berichten over gewonden. De aardbeving had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter en was voelbaar in de hoofdstad Tokio, waar gebouwen heen en weer gingen.

Direct na de krachtige beving werd een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor de kustgebieden van de noordoostelijke provincie Miyagi, maar hoge vloedgolven bleven uit en de waarschuwing is ingetrokken.

Fukushima

Het epicentrum van de beving lag dichtbij dat van de beving van 11 maart vorig jaar. Een aardbeving en de daaropvolgende tsunami leidden toen tot grote verwoestingen in het noordoosten van Japan. Duizenden mensen kwamen om en rond de kerncentrale in Fukushima deed zich de ergste ramp voor sinds het ongeluk met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986.

Op 16 december zijn in Japan verkiezingen. Veiligheid is voor alle partijen een belangrijk thema.

Deel deze pagina

Video

Krachtige zeebeving voor Japanse kust

De beving was op zo'n 240 kilometer van de Japanse kust. De aardbeving had een kracht van 7.3 op de schaal van Richter en was... voelbaar in de hoofdstad Tokio, waar gebouwen heen en weer gingen

Audio

  • Zware aardbeving, Japanners hielden hun adem in Een aardbeving in het noordoosten van Japan. De aardbeving had een kracht van 7,3 op de schaal van richter. Journalist Kjeld Duits... vanuit Japan.

Video en Audio

Meer video en audio