Veel homohuwelijken Washington

Twee vrouwen staan in de rij om in ondertrouw te gaan»
Twee vrouwen staan in de rij om in ondertrouw te gaan AFP

In de Amerikaanse staat Washington zijn op de eerste dag van de legalisering van het homohuwelijk alleen al in Seattle 489 stellen in ondertrouw gegaan. In Amerika moet je dan drie dagen wachten zodat aanstaande zondag de eerste huwelijken worden gesloten.

Onlangs werd het homohuwelijk mogelijk in de staten Washington, Maine en Maryland. In zes andere staten, waaronder New York, New Hampshire en Massachusetts, was het homohuwelijk al langer mogelijk.

Het huwelijk voor mensen van een gelijk geslacht is een heikel onderwerp in de Verenigde Staten. De tegenstanders waren aanvankelijk in de meerderheid, maar de laatste jaren is het percentage ruimdenkende Amerikanen toegenomen en uit de jongste opiniepeilingen blijkt dat een kleine meerderheid nu voorstander is van de invoering van het homohuwelijk.

Deel deze pagina

Audio

  • Jacqueline Eckmann: homohuwelijk een heet hangijzer in Amerika Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat bekijken of het een oordeel kan vellen over het homohuwelijk. Het Hof kijkt naar twee zaken in... het bijzonder. U hoort Jacqueline Eckmann in Washington.

Video en Audio

Meer video en audio