Bussen en trams vallen uit

 »
  Syntus

In Gelderland rijden geen bussen van Syntus. De ov-organisatie heeft alle buslijnen tot nader order geschrapt vanwege de weersomstandigheden. In andere delen van het land rijden bussen en trams met vertraging.

Volgens Syntus is de situatie op de weg vanwege de hevige sneeuwval te onveilig. Voorlopig rijden de treinen van Syntus in Gelderland wel volgens schema.

Wanneer het busvervoer kan worden hervat is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van Syntus wordt de situatie van minuut tot minuut in de gaten gehouden.

Digitale panelen

De buslijnen van de vervoerder in Overijssel rijden nog. Maar Syntus sluit niet uit dat als de sneeuwval ook daar heviger wordt, er bussen zullen uitvallen.

De vervoerder raadt reizigers aan de website in de gaten te houden. Gestrande reizigers bij de haltes worden op de hoogte gebracht via de digitale panelen.

Ook in Amsterdam meldt het vervoersbedrijf problemen. Volgens het GVB rijden alle bussen en trams met tien minuten tot een kwartier vertraging. De verwachting is dat die vertragingen nog tot 18.00 uur duren.

Arriva

Bussen van het ov-bedrijf Arriva kampen ook met uitval en vertraging. In de regio Rotterdam moeten reizigers rekening houden met vertragingen tot maximaal een uur. In andere delen van het land, zoals de Achterhoek, Betuwe en Noord-Brabant, is de vertraging minder.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio