LSVB: waarschuwing BKR terecht

 »
  Studievereniging i.d / flickr / cc / by-nc-sa

Studentenvakbond LSVB ziet in het Bureau Kredietregistratie een medestander in de strijd tegen een nieuw leenstelsel voor studenten.

De directeur van het BKR zei vanochtend dat studenten in financiële problemen komen als het leenstelsel wordt ingevoerd, en pleit voor de invoering van BKR-registratie om studenten te beschermen.

"We lezen in het pleidooi van het BKR een waarschuwing aan het kabinet voor de invoering van het leenstelsel", zegt Kai Heijneman, de voorzitter van de studentenvakbond. "Het BKR luidt heel duidelijk de noodklok. Als het leenstelsel er komt, kan een kwetsbare groep als jongeren in grote financiële problemen komen."

Hypotheek

Door de aanmelding bij het Bureau Kredietregistratie wordt het voor afgestudeerden met een studieschuld lastiger om een hypotheek te bemachtigen.

Volgens het LSVB mag de schuld nooit zo hoog oplopen dat studenten er na hun studie last van krijgen. "Als een studieschuld beperkt blijft, zoals nu het geval is, is er helemaal geen reden om die bij het BKR te registreren."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio