LSVB: waarschuwing BKR terecht

 »
  Studievereniging i.d / flickr / cc / by-nc-sa

Studentenvakbond LSVB ziet in het Bureau Kredietregistratie een medestander in de strijd tegen een nieuw leenstelsel voor studenten.

De directeur van het BKR zei vanochtend dat studenten in financiële problemen komen als het leenstelsel wordt ingevoerd, en pleit voor de invoering van BKR-registratie om studenten te beschermen.

"We lezen in het pleidooi van het BKR een waarschuwing aan het kabinet voor de invoering van het leenstelsel", zegt Kai Heijneman, de voorzitter van de studentenvakbond. "Het BKR luidt heel duidelijk de noodklok. Als het leenstelsel er komt, kan een kwetsbare groep als jongeren in grote financiële problemen komen."

Hypotheek

Door de aanmelding bij het Bureau Kredietregistratie wordt het voor afgestudeerden met een studieschuld lastiger om een hypotheek te bemachtigen.

Volgens het LSVB mag de schuld nooit zo hoog oplopen dat studenten er na hun studie last van krijgen. "Als een studieschuld beperkt blijft, zoals nu het geval is, is er helemaal geen reden om die bij het BKR te registreren."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 299 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 87 keer afgespeeld
  • » Ruim 50 doden veerboot geborgen Video Duikers vinden steeds meer lichamen in de gezonken veerboot in Zuid-Korea. Er zijn inmiddels ruim...20 apr 2014, 121 keer afgespeeld

Meer video en audio