NS: ochtendspits goed verlopen

De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling»
De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling ANP

Het treinverkeer heeft in de spits niet veel problemen ondervonden van de winterse weersomstandigheden. "We hebben een goede ochtendspits gehad", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen.

Er waren volgens de woordvoerder wel "her en der" vertragingen, maar het treinverkeer was allerminst ontwricht. Wel rijden er minder treinen tussen Utrecht en Schiphol. Oorzaak is een wisselstoring, maar die heeft volgens de NS niets te maken met de sneeuw.

Samen met spoorbeheerder ProRail heeft de NS voorzorgsmaatregelen genomen. In grote delen van het land geldt een aangepaste dienstregeling en storingsploegen zijn klaar om uit te rukken. Op vijf grote stations staan diesellocs paraat om treinen weg te kunnen slepen als die stranden.

'Spannende dag'

Aan een voorspelling voor de rest van de dag waagt de NS-woordvoerder zich niet. Omdat de zwaarste sneeuwbuien nog worden verwacht, sluit hij storingen en uitval van treinen niet uit.

"Deze weersomstandigheden hebben gewoon effect op het materieel", zegt hij. "Het blijft een spannende dag. De sneeuwval is dan wel later dan verwacht gekomen, hij houdt ook langer aan."

Deel deze pagina

Video

Treinen vooralsnog weinig last van sneeuw

De NS heeft de dienstregeling wel uit voorzorg aangepast. Er rijden 18 procent minder treinen dan normaal.

Audio

  • NS: we hebben een goede spits gehad De spoorwegen hebben ook maatregelen genomen tegen problemen de sneeuw. De NS rijdt vandaag met een aangepaste dienstregeling. En... dat verloopt goed, zegt Eric Trinthamer van de NS.
  • 'Treinreizigers goed voorbereid op weg' De NS was ook op het ergste voorbereid. De dienstregeling werd aangepast. Verslaggeefster Jozephine Trehy is al de hele ochtend op... het centraal station van Utrecht.
  • NS: winterdienstregeling loopt naar behoren De NS heeft vanwege de sneeuw een aangepaste dienstregeling ingesteld. Eric Trinthamer van de NS.

Video en Audio

Meer video en audio