Witte spits drukker dan normaal

Sneeuwschuivers maken de A20 bij Rotterdam sneeuwvrij»
Sneeuwschuivers maken de A20 bij Rotterdam sneeuwvrij ANP

De ochtendspits is iets vroeger dan normaal op gang gekomen, maar mede door de vertraagde sneeuwval blijven grote problemen vooralsnog uit. Het is drukker dan op een gemiddelde vrijdagochtend: rond 08.00 uur was er 200 kilometer file en een uur later nog altijd 175 kilometer.

De grootste problemen zijn in de regio Rotterdam. Op de A12 zijn na een ongeluk bij Gouda drie rijstroken dicht in de richting van Den Haag. Ook op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg zijn drie rijstroken afgesloten, vanwege gladheid.

Op verschillende wegen in het land zijn ongelukken gebeurd, maar de gevolgen bleven vooral beperkt tot blikschade. Volgens de ANWB valt het aantal aanrijdingen mee. Mensen lijken hun snelheid aan te passen vanwege de weersomstandigheden.

Sneeuwschuivers

Op verschillende plaatsen is Rijkswaterstaat uitgereden om sneeuw te schuiven. In totaal zet de organisatie vanochtend honderden strooiwagens en sneeuwschuivers in om de weersomstandigheden het hoofd te bieden.

Rijkswaterstaat blijft weggebruikers adviseren om alert te blijven. Naar verwachting blijft het nog uren sneeuwen, vooral in het zuidelijke deel van het land.

Deel deze pagina

Video

Audio

 • NS: winterdienstregeling loopt naar behoren De NS heeft vanwege de sneeuw een aangepaste dienstregeling ingesteld. Eric Trinthamer van de NS.
 • Glibberen met de vrachtwagen Leo Brouwer is vrachtwagenchauffeur en is sinds kwart over zeven op pad met een vrachtwagen vol aardappelen vanuit een... aardappelhandel in Heerenveen.
 • Drukte bij garagebedrijven Wouter van Kuilenburg heeft een garagebedrijf in Utrecht. Hij zit in de auto op weg naar een klant.
 • Rijkswaterstaat: blijf alert op de weg (9.05 uur) Veel sneeuwschuivers en strooiwagens, vanochtend op de snelwegen. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat heeft vanochtend elk uur een... update gegeven. De sneeuwbuien gaan door. Er wordt op veel plaatsen sneeuw verwijderd met sneeuwschuivers, maar automobilisten moeten alert blijven.
 • Rijkswaterstaat: nu meer oppassen voor gevaarlijke situaties (8.10 uur) De afgelopen uren is er steeds meer sneeuw gevallen. De problemen op de weg nemen toe. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
 • Rijkswaterstaat: 850 sneeuwschuivers staan klaar (7.05 uur) Wat later dan verwacht en voorlopig minder dan werd voorspeld, maar het sneeuwt. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
 • Rijkswaterstaat: in Zeeland rijden de sneeuwschuivers al (6.10 uur) De eerste pakken sneeuw zijn in het Westen al gevallen. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
 • Willemijn Hoebert: bijna heel Nederland wit (7.10 uuur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuwval.
 • Willemijn Hoebert: sneeuwt nu in heel Nederland (6.50 uur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuwval en code oranje.
 • Willemijn Hoebert: code oranje geldt nog steeds (6.00 uur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuw die later is gevallen dan verwacht.
 • Bij Microsoft werken ze thuis vanwege de sneeuw Veel mensen werken thuis vandaag. Dat doen ook de medewerkers van softwarebedrijf Microsoft Nederland. Jacqueline Smit van... Microsoft.

Video en Audio

Meer video en audio