Sneeuwval vertraagd op gang

Rijkswaterstaat waarschuwt mensen rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg»
Rijkswaterstaat waarschuwt mensen rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg ANP

De eerste sneeuw is gevallen in grote delen van Nederland, maar de verwachte hevige sneeuw laat op zich wachten.

Volgens NOS-weervrouw Willemijn Hoebert is de sneeuwval vertraagd. De zwaarste buien komen mogelijk pas na de ochtendspits. Wel blijft de verwachting overeind dat op veel plaatsen 10 centimeter gaat vallen.

In de afgelopen uren waren er vooral meldingen van natte sneeuw en regen. In het begin van de nacht kwamen de eerste meldingen van lichte sneeuwval via Twitter in onder andere Gouda, Dordrecht en Leiden. Ook in Noord-Holland werd sneeuw gemeld.

Code oranje

Het KNMI heeft 'code oranje' (extreem weer) afgegeven voor bijna heel Nederland. Volgens de meteorologische dienst is er een grote kans dat op veel plaatsen 5 tot 10 cm sneeuw valt. Op sommige plaatsen kan 10 tot 20 cm vallen.

Rijkswaterstaat waarschuwt mensen rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg. De overheidsdienst zegt voor de sneeuwval op de meeste wegen zout te hebben gestrooid. In de vroege ochtendspits waren er nog niet veel problemen op de weg.

Er worden 500 strooiwagens en 350 sneeuwploegen ingezet om de wegen berijdbaar te houden.

Verder raadt Rijkswaterstaat mensen aan om de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden op de weg.

Vliegverkeer

Gisteren heeft luchtvaartmaatschappij KLM veel vluchten geannuleerd in verband met de aangekondigde sneeuwval.

Deel deze pagina

Video

Weervrouw Willemijn Hoebert over de aangekondigde sneeuwval.

Audio

  • Rijkswaterstaat: nu meer oppassen voor gevaarlijke situaties (8.10 uur) De afgelopen uren is er steeds meer sneeuw gevallen. De problemen op de weg nemen toe. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
  • Rijkswaterstaat: 850 sneeuwschuivers staan klaar (7.05 uur) Wat later dan verwacht en voorlopig minder dan werd voorspeld, maar het sneeuwt. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
  • Rijkswaterstaat: in Zeeland rijden de sneeuwschuivers al (6.10 uur) De eerste pakken sneeuw zijn in het Westen al gevallen. Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.
  • Willemijn Hoebert: bijna heel Nederland wit (7.10 uuur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuwval.
  • Willemijn Hoebert: sneeuwt nu in heel Nederland (6.50 uur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuwval en code oranje.
  • Willemijn Hoebert: code oranje geldt nog steeds (6.00 uur) Weervrouw Willemijn Hoebert over de sneeuw die later is gevallen dan verwacht.
  • Drukte bij garagebedrijven Wouter van Kuilenburg heeft een garagebedrijf in Utrecht. Hij zit in de auto op weg naar een klant.

Video en Audio

Meer video en audio