Jasper S. 'wilde' gepakt worden

Jasper S.»
Jasper S. NOS

Jasper S. deed mee aan het dna-verwantschapsonderzoek, omdat hij gepakt wilde worden. Dat zegt zijn advocaat Jan Vlug.

S. voelde dat het net zich rond hem sloot. Hij zou erg opgelucht zijn dat hij na dertien jaar het geheim niet meer hoeft mee te dragen, zegt de advocaat.

De verdachte van de moord en verkrachting van Marianne Vaatstra hield het dertien jaar geheim, omdat hij zijn gezin wilde beschermen. Vandaag heeft hij hen zelf verteld wat hij heeft gedaan.

Bekentenis

Een dag na zijn aanhouding, bekende Jasper S. aan zijn advocaat dat hij Marianne had vermoord en verkracht. Hij zei tegen zijn advocaat: "Goh, dat u mij nog bij wilt staan. Ik heb het namelijk gedaan."

Hij heeft vandaag pas tegenover justitie bekend, omdat zijn advocaat eerst meer onderzoek wilde naar de bewijslast. Het zag er volgens Vlug slecht uit voor zijn cliënt. Daarop is besloten om Jasper S. te laten bekennen. S. wilde dat ook graag.

Gestressed

De bewuste nacht in mei 1999 stapte Jasper S. op de fiets om 'zijn hoofd leeg te maken'. Hij zou gestrest zijn geweest vanwege problemen in zijn bedrijf. Hij had een mes mee. Volgens zijn advocaat had zijn cliënt altijd een mes op zak vanwege zijn werk als boer.

Hij zou die nacht niet hebben gedronken of drugs hebben gebruikt. Onderweg zag S. Marianne fietsen. Hij kende haar niet. Zijn advocaat wil niet zeggen wat er toen gebeurde. "Dat gebeurt pas in de rechtbank."

Deel deze pagina

Video

  • video 'Toen zei Jasper S.: 'Ja, ik heb het gedaan'' De advocaat van Jasper S. zei in Nieuwsuur dat zijn cliënt hem al tweeënhalve week geleden bekende dat hij... de moord op Marianne Vaatstra heeft gepleegd. Tien minuten na de kennismaking deed S. al zijn verhaal.
  • video Volledig interview met de advocaat van Jasper S. Jan Vlug is de advocaat van verdachte Jasper S., de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra. Op de dag... dat bekend werd dat S. een volledige bekentenis heeft afgelegd, was zijn advocaat te gast in Nieuwsuur.

Video en Audio

Meer video en audio