KNVB-poster tegen geweld in krant

 »
  KNVB

Op de achterpagina van de landelijke kranten staat morgen een advertentie van de KNVB. Daarin staat dat zonder respect geen voetbal mogelijk is. In de advertentie roept de bond mensen op om de advertentie als poster achter het raam te hangen, thuis of bij zijn of haar vereniging.

De landelijke dagbladen hebben de bond aangeboden om de advertentie te plaatsen. Zo willen de kranten de oproep van de voetbalbond voor meer respect in het voetbal belangeloos kracht bij zetten, zegt de KNVB.

Grensrechter

Met de advertentie wil de bond ook gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat er een grens is bereikt met de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

De grensrechter overleed na te zijn mishandeld door spelers van een junioren-elftal. De KNVB heeft naar eigen zeggen talloze telefoontjes en mails ontvangen waarin mensen aangeven dat dit nooit meer mag gebeuren.

Delen

De bond roept voetballers, verenigingen en supporters via de advertentie op om stil te staan bij wat er is gebeurd en met elkaar in gesprek te gaan. Vanaf morgenochtend is een Facebook-pagina van de KNVB online waarop iedereen ideeën en initiatieven tegen geweld in het voetbal kan delen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio