Vader Marianne blij met bekentenis

Bauke Vaatstra is blij met de bekentenis van Jasper S.»
Bauke Vaatstra is blij met de bekentenis van Jasper S. ANP

De vader van Marianne Vaatstra is blij met de bekentenis van Jasper S. Hij zei dat zijn gezin bij elkaar was toen ze het nieuws hoorden.

"Het is een erg emotioneel moment. We zijn er erg blij mee", zei hij tegen de NOS. "We hadden natuurlijk al een 100 procent-dna-match, maar met deze bekentenis is het volledig duidelijk dat Jasper S. de dader is."

Bauke Vaatstra zei dat hij ondanks de bekentenis, nog steeds met vragen zit. "Ik wil van hem het waarom en hoe horen, wat er toen gebeurd is, wil ik van hem horen. Dat krijg ik nog wel te horen, maar dat is nu nog niet aan de orde."

Onder dwang

Er gingen volgens de vader van Marianne allerlei verhalen rond van wat er die avond in 1999 was gebeurd. Onder meer dat ze een 'fout vriendje' had met wie ze was meegegaan.

Bauke Vaatstra zegt dat hij dat nooit heeft geloofd, omdat Marianne niet zo was. Dat Jasper S. nu heeft bekend dat hij haar onder dwang heeft meegenomen het weiland in, bevestigt volgens Bauke Vaatstra zijn vermoeden.

Deel deze pagina

Video

Audio

  • Burgemeesters opgelucht na bekentenis Jasper S. Burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland waar Jasper S. vandaan komt en burgemeester Arie Aalberts van Dantumadeel... waar Zwaagwesteinde toe behoort.
  • Advocaat: Jasper S. zei meteen dat hij de moord had gepleegd Na 2,5 week zwijgen tegen de politie heeft Jasper S. zijn daad opgebiecht. Hij heeft toegegeven op 1 mei 1999 Marianne Vaatstra te... hebben vermoord.
  • Zwaagwesteinde opgelucht na bekentenis Het dorp Zwaagwesteinde reageert opgelucht op de bekentenis van Jasper S. De verdachte van de moord op Marianne Vaatstra in 1999... heeft een bekentenis afgelegd bij de politie. Jan Wagenaar is voorzitter van de dorpsvereniging in het Friese dorpje.
  • Vader Vaatstra kijkt op tv naar advocaat Jasper S. Jasper S, de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra, had het idee dat het net om hem heen sloot. Dat hij meedeed aan het... dna-onderzoek, was eigenlijk om aan te geven dat hij gearresteerd wilde worden. Zichzelf aangeven was te moeilijk. Dit zei zijn advocaat in Nieuwsuur. Joris van de Kerkhof keek met familie van Marianne Vaatstra naar het gesprek met de advocaat.

Video en Audio

Meer video en audio