Proces aanvaring niet in Nederland

Het beschadigde containerschip de Corvus J.»
Het beschadigde containerschip de Corvus J. VRT

Nederland doet geen strafrechtelijk onderzoek naar de scheepsbotsing van gisteren op de Noordzee. Dat heeft het KLPD bekendgemaakt.

De schepen botsten buiten de Nederlandse territoriale wateren. Verder dan twaalf mijl uit de kust heeft Nederland geen rechtsmacht, zegt het KLPD. Ook speelt mee dat de schepen voeren onder de vlag van de Bahama's en Cyprus.

Als die twee landen een strafrechtelijk onderzoek willen naar de toedracht van de scheepsramp, kunnen zij dat aangeven bij het Openbaar Ministerie via een rechtshulpverzoek.

Identificatie

De Nederlandse politie heeft wel de regie over het identificeren en repatriëren van de slachtoffers. Eerst was de Kustwacht daarvoor verantwoordelijk. Inmiddels heeft die de zoekactie naar de vermiste bemanningsleden definitief gestaakt.

Deel deze pagina

Video

Dodental scheepsongeluk op vijf

Het dodental van het scheepsongeluk op de Noordzee staat nu op vijf. De slachtoffers zijn mannen uit Polen, Oekraïne en de... Filipijnen. Er worden nog zes bemanningsleden van het gezonken vrachtschip vermist. De kans dat zij nog leven, is zeer klein.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio