Proces aanvaring niet in Nederland

Het beschadigde containerschip de Corvus J.»
Het beschadigde containerschip de Corvus J. VRT

Nederland doet geen strafrechtelijk onderzoek naar de scheepsbotsing van gisteren op de Noordzee. Dat heeft het KLPD bekendgemaakt.

De schepen botsten buiten de Nederlandse territoriale wateren. Verder dan twaalf mijl uit de kust heeft Nederland geen rechtsmacht, zegt het KLPD. Ook speelt mee dat de schepen voeren onder de vlag van de Bahama's en Cyprus.

Als die twee landen een strafrechtelijk onderzoek willen naar de toedracht van de scheepsramp, kunnen zij dat aangeven bij het Openbaar Ministerie via een rechtshulpverzoek.

Identificatie

De Nederlandse politie heeft wel de regie over het identificeren en repatriëren van de slachtoffers. Eerst was de Kustwacht daarvoor verantwoordelijk. Inmiddels heeft die de zoekactie naar de vermiste bemanningsleden definitief gestaakt.

Deel deze pagina

Video

Dodental scheepsongeluk op vijf

Het dodental van het scheepsongeluk op de Noordzee staat nu op vijf. De slachtoffers zijn mannen uit Polen, Oekraïne en de... Filipijnen. Er worden nog zes bemanningsleden van het gezonken vrachtschip vermist. De kans dat zij nog leven, is zeer klein.

Video en Audio

  • » Abe betuigt deelneming MH17 Video Premier Abe van Japan heeft zijn deelneming betuigd met de Nederlandse slachtoffers van de...30 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 169 keer afgespeeld
  • » Haagse borstendokter vrijgesproken Video De Haagse gynaecoloog Rock G. die zich uitgaf voor borstchirurg is vrijgesproken. De fouten die hij...30 okt 2014, 616 keer afgespeeld

Meer video en audio