Rutte: nieuwe feiten Verdaas

Premier Rutte»
Premier Rutte ANP

Premier Rutte zegt dat zich na de benoeming van Co Verdaas tot staatssecretaris nieuwe feiten hebben voorgedaan. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Rutte dat die feiten Verdaas aanleiding hebben gegeven tot zijn ontslagaanvraag.

De Tweede Kamer had Rutte in een brief om een verklaring gevraagd voor de gang van zaken. Sommige partijen vroegen zich af of formateur Rutte wel van alle feiten op de hoogte was.

Declaratiegedrag

Verdaas stapte vanmiddag op naar aanleiding van de ophef over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Gelderland. Hij zei daarover vandaag dat er discussie mogelijk was over zijn feitelijke woonplaats en over de rechtmatigheid van ingediende declaraties.

In zijn brief verwijst Rutte naar de verklaring van Verdaas. De Tweede Kamer debatteert aan het eind van de middag over de kwestie.

Deel deze pagina

Video

Samsom: Verdaas had dit moeten melden

Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom is inmiddels duidelijk dat twee dingen anders liggen dan Verdaas had doen geloven.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 54 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 49 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio