NS past dienstregeling morgen aan

 »
  ANP

De NS laat morgen minder treinen rijden in het midden en het westen van het land. Het besluit is genomen in overleg met spoorbeheerder ProRail. In plaats van vier treinen per uur, vertrekken maar twee treinen per uur.

Vannacht en morgen trekt een sneeuwfront over het land. Lokaal kan tot 15 centimeter sneeuw vallen. Volgens NS en ProRail kunnen sneeuw en vorst ondanks de aangepaste dienstregeling in de drukke Randstad leiden tot storingen en uitval van treinen.

Sneeuwploegen

De dienstregeling is aangepast om de situatie op het spoor beheersbaar te houden. Door minder treinen te laten rijden, is er minder kans op opstoppingen en is er meer ruimte om problemen op te vangen, zeggen NS en ProRail.

De NS waarschuwt dat het drukker in de treinen kan zijn dan normaal. Waar mogelijk worden treinen verlengd. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen. ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in om bij problemen snel te kunnen ingrijpen.

Deel deze pagina

Foto

Vrijdag 7 december is er een aangepaste dienstregelingVrijdag 7 december is er een aangepaste dienstregeling

Vrijdag 7 december is er een aangepaste dienstregeling

 

Audio

  • Problemen verwacht op wegen, spoor en in lucht De verwachting is dat flinke sneeuwval vannacht en morgen voor grote problemen zal zorgen in de ochtendspits. Weeronline.nl... verwacht zelfs 'totale ontwrichting'.

Video en Audio

Meer video en audio