Verdaas: recht op 3 jaar wachtgeld

Co Verdaas»
Co Verdaas ANP

Co Verdaas kan na zijn aftreden gebruikmaken van twee wachtgeldregelingen die samen een periode van drie jaar en een maand overbruggen.

De eerste zes maanden heeft hij recht op 80 procent van het salaris van een staatssecretaris. Daarna heeft hij als voormalig staatssecretaris geen rechten meer omdat hij maar een maand in functie is geweest. De minimumperiode voor langer wachtgeld is drie maanden.

Wel kan hij daarna nog gebruikmaken van een regeling voor gedeputeerden. Voordat hij staatssecretaris werd, was Verdaas gedeputeerde Ruimtelijke Ordening in Gelderland. Daardoor heeft hij recht op vijf maanden lang 80 procent van dat salaris, gevolgd door 26 maanden lang 70 procent.

Sollicitatieplicht

Het is nog onbekend of Verdaas ook van die regelingen gebruikmaakt. Als hij dat doet, heeft hij wel een sollicitatieplicht. Eventuele nieuwe inkomsten worden met de uitkering verrekend.

De wachtgeldregeling is drastisch aangepast na het vertrek van staatssecretaris Philomena Bijlhout, in 2002. Zij moest al een paar uur na haar beëdiging aftreden omdat bekend werd dat ze in Suriname lid was geweest van een burgermilitie. Toch had ze recht op twee jaar wachtgeld.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio