Verdachten 'Almere' langer vast

Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys»
Bloemen bij het hek van voetbalclub Buitenboys Jeroen de Jager / NOS

De drie jongens die worden verdacht van het doodslaan van een grensrechter in Almere blijven langer in de cel. De rechter-commissaris bij de rechtbank in Lelystad heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

De verdachten mogen tot en met morgen alleen met hun advocaat praten. Daarna mogen ze ook weer contact hebben met hun ouders.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongens van 15 en 16 jaar van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

Zwaar mishandeld

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen van amateurvoetbalclub Buitenboys werd zondag zwaar mishandeld door een aantal spelers van Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.

Deel deze pagina

Video

Verdachten 'Almere' langer vast

De drie jongens die worden verdacht van de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen zijn vandaag voorgeleid.... Het ging over de vraag of ze langer in voorarrest moeten blijven. Verslaggever Edwin van den Berg is bij de rechtbank in Lelystad.

Audio

  • OM: verdenking is nog steeds heel ruim De drie jongens die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de grensrechter uit Almere blijven nog minstens 14 dagen... vastzitten. Dat bepaalde de rechter vandaag in Lelystad. Na afloop van de zitting gaf Jetty Bult van het Openbaar Ministerie een toelichting. Verslaggever Roel Pauw.

Video en Audio

Meer video en audio