Van Rijn: zorg wordt niet afgebroken

Martin van Rijn»
Martin van Rijn ANP

Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid is het er absoluut niet mee eens dat het kabinet de langdurige zorg afbreekt. Hij zei dat in de Tweede Kamer in een reactie op kritiek van de oppositie.

Die maakt zich grote zorgen over de bezuinigingen op de AWBZ en het overdragen van taken aan de gemeenten. De oppositie is bang dat er weinig overblijft van huishoudelijke hulp, dagbesteding en andere vormen van begeleiding.

Maatwerk

Van Rijn erkende dat er wordt bezuinigd, maar benadrukte dat die taken niet worden afgeschaft. "Er wordt alleen meer maatwerk gegeven." Hij zei dat je passie voor de zorg moet combineren met passie voor de houdbare financiën.

De staatssecretaris benadrukte dat hij ernaar streeft mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Hij verwees in het debat naar de situatie van zijn ouders, die 58 jaar getrouwd zijn. Zijn moeder zit in een verpleeghuis, maar zijn vader had haar liever nog langer in haar eigen omgeving laten blijven. "Dat soort gevallen motiveert mij," zei Van Rijn.

Deel deze pagina

Video

Van Rijn heeft goed voorbeeld AWBZ

Staatssecretaris Van Rijn spreekt tegen dat de AWBZ wordt afgebroken. Hij geeft zelf een aansprekend voorbeeld van een stel dat hem... inspireert.

Audio

  • Van Rijn: zorg wordt niet afgebroken Staatssecretaris Martin van Rijn verzet zich fel tegen de kritiek dat dit kabinet de langdurige zorg afbreekt. Dit blijkt uit het... debat in de Tweede Kamer over de Zorgbegroting. De oppositiepartijen zeggen dat door de bezuinigingen op begeleiding en huishoudelijke hulp ouderen en chronisch zieken de dupe worden.Verslaggever Marcel Bril volgde het debat.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio