Rechter vergeet koffer met dossiers

De rechter vergat zijn koffer toen hij uitstapte op station Duivendrecht»
De rechter vergat zijn koffer toen hij uitstapte op station Duivendrecht ANP

Een rechter-plaatsvervanger van de rechtbank in Haarlem is een koffer met dossiers vergeten in de trein. In de blauwe rolkoffer zaten twee dossiers over vreemdelingenzaken.

De rechter vertrok gistermiddag uit Den Haag, maar vergat bij het uitstappen op station Duivendrecht de koffer mee te nemen. De partijen die bij de zaken zijn betrokken, zijn geïnformeerd. De zaken staan op de rol voor volgende week donderdag en kunnen gewoon doorgaan, zegt de rechtbank.

Geschokt

Volgens de rechtbank is er intensief contact met de NS om de kwijtgeraakte koffer terug te vinden. De rechter heeft van de vermissing aangifte gedaan bij de spoorwegpolitie.

Het gerechtsbestuur is geschokt. De burger mag er immers van uitgaan dat de rechtbank zorgvuldig met stukken omgaat, zegt het gerechtsbestuur. De rechter-plaatsvervanger moet op het matje komen bij de president van de rechtbank. Ook zal het beleid over het meenemen van dossiers tegen het licht worden gehouden.

Teruggevonden

Volgens de rechtbank in Haarlem is in 2010 ook een keer een medewerker een koffer met dossiers kwijtgeraakt in de trein. Die koffer werd teruggevonden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio