Rechter vergeet koffer met dossiers

De rechter vergat zijn koffer toen hij uitstapte op station Duivendrecht»
De rechter vergat zijn koffer toen hij uitstapte op station Duivendrecht ANP

Een rechter-plaatsvervanger van de rechtbank in Haarlem is een koffer met dossiers vergeten in de trein. In de blauwe rolkoffer zaten twee dossiers over vreemdelingenzaken.

De rechter vertrok gistermiddag uit Den Haag, maar vergat bij het uitstappen op station Duivendrecht de koffer mee te nemen. De partijen die bij de zaken zijn betrokken, zijn geïnformeerd. De zaken staan op de rol voor volgende week donderdag en kunnen gewoon doorgaan, zegt de rechtbank.

Geschokt

Volgens de rechtbank is er intensief contact met de NS om de kwijtgeraakte koffer terug te vinden. De rechter heeft van de vermissing aangifte gedaan bij de spoorwegpolitie.

Het gerechtsbestuur is geschokt. De burger mag er immers van uitgaan dat de rechtbank zorgvuldig met stukken omgaat, zegt het gerechtsbestuur. De rechter-plaatsvervanger moet op het matje komen bij de president van de rechtbank. Ook zal het beleid over het meenemen van dossiers tegen het licht worden gehouden.

Teruggevonden

Volgens de rechtbank in Haarlem is in 2010 ook een keer een medewerker een koffer met dossiers kwijtgeraakt in de trein. Die koffer werd teruggevonden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 237 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2493 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 902 keer afgespeeld

Meer video en audio