Nog vandaag debat over Verdaas

Zetels in de Tweede Kamer»
Zetels in de Tweede Kamer ANP

De Tweede Kamer gaat aan het einde van de middag in debat met premier Rutte over het vertrek van staatssecretaris Verdaas. Rutte is gevraagd om voorafgaand een brief over de kwestie te sturen.

Het debat is aangevraagd door PVV-leider Wilders. Hij wil weten waarom Verdaas precies opstapt en waarom Rutte als formateur kennelijk niet van alle feiten op de hoogte was.

Snelle formatie

Wilders kreeg Kamerbrede steun. Veel fracties benadrukten dat zij steeds twijfels hebben gehad over de snelheid waarmee het kabinet-Rutte II is geformeerd.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik zei: "Opnieuw blijkt dat de premier met zijn kabinet te zorgeloos en roekeloos van start is gegaan."

Deel deze pagina

Video

Vandaag nog debat over aftreden Verdaas

De Tweede Kamer houdt vandaag nog een debat over het aftreden van staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken. Die stapte... vanmiddag op vanwege de discussie over zijn declaratiegedrag als provinciebestuurder in Gelderland.

Video en Audio

  • » Prinselijk paar bezoek zoo Video Nadat hun zoon George door de nanny was meegenomen, vervolgden William en Kate hun rondleiding door...20 apr 2014, 350 keer afgespeeld
  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 2676 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 1495 keer afgespeeld

Meer video en audio