Nog vandaag debat over Verdaas

Zetels in de Tweede Kamer»
Zetels in de Tweede Kamer ANP

De Tweede Kamer gaat aan het einde van de middag in debat met premier Rutte over het vertrek van staatssecretaris Verdaas. Rutte is gevraagd om voorafgaand een brief over de kwestie te sturen.

Het debat is aangevraagd door PVV-leider Wilders. Hij wil weten waarom Verdaas precies opstapt en waarom Rutte als formateur kennelijk niet van alle feiten op de hoogte was.

Snelle formatie

Wilders kreeg Kamerbrede steun. Veel fracties benadrukten dat zij steeds twijfels hebben gehad over de snelheid waarmee het kabinet-Rutte II is geformeerd.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik zei: "Opnieuw blijkt dat de premier met zijn kabinet te zorgeloos en roekeloos van start is gegaan."

Deel deze pagina

Video

Vandaag nog debat over aftreden Verdaas

De Tweede Kamer houdt vandaag nog een debat over het aftreden van staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken. Die stapte... vanmiddag op vanwege de discussie over zijn declaratiegedrag als provinciebestuurder in Gelderland.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio