Nog vandaag debat over Verdaas

Zetels in de Tweede Kamer»
Zetels in de Tweede Kamer ANP

De Tweede Kamer gaat aan het einde van de middag in debat met premier Rutte over het vertrek van staatssecretaris Verdaas. Rutte is gevraagd om voorafgaand een brief over de kwestie te sturen.

Het debat is aangevraagd door PVV-leider Wilders. Hij wil weten waarom Verdaas precies opstapt en waarom Rutte als formateur kennelijk niet van alle feiten op de hoogte was.

Snelle formatie

Wilders kreeg Kamerbrede steun. Veel fracties benadrukten dat zij steeds twijfels hebben gehad over de snelheid waarmee het kabinet-Rutte II is geformeerd.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik zei: "Opnieuw blijkt dat de premier met zijn kabinet te zorgeloos en roekeloos van start is gegaan."

Deel deze pagina

Video

Vandaag nog debat over aftreden Verdaas

De Tweede Kamer houdt vandaag nog een debat over het aftreden van staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken. Die stapte... vanmiddag op vanwege de discussie over zijn declaratiegedrag als provinciebestuurder in Gelderland.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2777 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2905 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 1116 keer afgespeeld

Meer video en audio