Vervolging om CO-vergiftiging

Een ambulance bij de flat in Meppel»
Een ambulance bij de flat in Meppel NOS

Het Openbaar Ministerie in Assen vervolgt twee bedrijven vanwege een koolmonoxidevergiftiging in een appartement in Meppel. Daarbij kwamen twee jaar geleden op Eerste Kerstdag een man van 23 en een vrouw van 19 om.

Uit onderzoek blijkt dat een verkeerd afgestelde cv-ketel en een ondeugdelijke rookgasafvoer de oorzaken zijn geweest van de vergiftiging. Een van de bedrijven was verantwoordelijk voor het aanleggen van de rookgasafvoer, het andere moest de renovatie controleren. Beide bedrijven worden verdacht van dood door schuld.

Het OM heeft niet kunnen vaststellen wie er verantwoordelijk was voor het verkeerd afstellen van de verwarmingsketel. Daarom wordt daarvoor geen vervolging ingesteld.

Omdat de ketel niet goed was afgesteld, werd er te veel koolmonoxide geproduceerd. Doordat de afvoer niet goed functioneerde, vulde het appartement zich met gas.

De leidinggevenden en medewerkers van de twee bedrijven worden niet vervolgd omdat volgens het OM niet is vast te stellen wie van hen het werk heeft uitgevoerd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio