Russische journalist vermoord

De Russische journalist Kazbek Gekkijev in de studio»
De Russische journalist Kazbek Gekkijev in de studio Kazbek Gekkijev / Facebook

In de noordelijke Kaukasus is een journalist doodgeschoten. Het is de 26-jarige Kazbek Gekkijev, een presentator van de lokale televisiezender VGTRK, die wordt gesubsidieerd door de Russische overheid.

In Rusland worden vaker journalisten aangevallen. De noordelijke Kaukasus is een van de gewelddadigste regio's. Islamitische rebellen strijden er voor een eigen staat.

Volgens ooggetuigen werd Gekkijev gisteren door twee mannen benaderd. Ze zouden hem naar zijn naam en beroep hebben gevraagd en vervolgens door het hoofd hebben geschoten.

Doodsbedreigingen

Mensenrechtengroeperingen zeggen dat journalisten worden aangevallen als zij negatief berichten over het Russische leger. Volgens collega's kan daar in dit geval geen sprake van zijn, omdat Gekkijev zich nooit negatief over het leger heeft uitgelaten.

Ook de islamitische rebellen hebben, voor zover bekend, Gekkijev nooit bedreigd. Volgens het tv-station hebben sommige presentatoren doodsbedreigingen gekregen, maar hoorde Gekkijev daar niet bij.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6575 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 130 keer afgespeeld

Meer video en audio