Staatssecretaris Verdaas treedt af

Verdaas schudt de hand van premier Rutte bij zijn aantreden»
Verdaas schudt de hand van premier Rutte bij zijn aantreden ANP

Staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken is opgestapt. Hij heeft aan het begin van de middag een verklaring afgelegd.

Verdaas is sinds begin vorige maand PvdA-staatssecretaris in het tweede kabinet-Rutte. Verdaas ligt al een tijdje onder vuur vanwege vragen over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Gelderland.

Planoloog

Hij woonde officieel in Nijmegen, maar liet zich vaak met de dienstauto van en naar Zwolle rijden, waar hij ook een huis had. In sommige gevallen zou hij tegelijk ook reiskosten hebben gedeclareerd.

De declaraties zijn al aan de orde geweest in Provinciale Staten van Gelderland. De Staten vonden dat er geen stappen tegen Verdaas moesten worden gezet. Naar verluidt zijn er nu dingen opgedoken die niet zijn besproken met de formateur. De PvdA-top heeft gisteren ook over de kwestie gepraat. Daar is de conclusie getrokken dat de affaire hem zou blijven achtervolgen.

De planoloog Verdaas (46) zat eerder vier jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Deel deze pagina

Audio

  • Persverklaring Co Verdaas Co Verdaas stapt op als staatssecretaris van Economische Zaken. Op een persconferentie legt hij uit waarom.

Video

  • video Co Verdaas: wil partij niet verder belasten Staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken treedt af. Hij is voor de PvdA een maand lid van het... kabinet geweest. Reden: zijn declaraties als gedeputeerde van Gelderland, waarbij hij zijn woon-werkverkeer niet eerlijk opgaf.
  • video Ron Fresen: Verdaas afgetreden om declaratie-affaire PvdA-staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken treedt af. Hij wil het kabinet en de PvdA niet verder... belasten, zei hij in een verklaring. Politiek verslaggever Ron Fresen vertelt.

Video Gespek met Verdaas, vorige maand

Verdaas, PvdA'er op Landbouw

Co Verdaas is de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en in die functie verantwoordelijk voor Landbouw. Dat er geen aparte... minister of staatssecretaris voor Landbouw meer is, vindt hij geen punt. "Het maakt niet uit wat er op de gevel staan." De PvdA'er wil zich gaan bewijzen op de landbouwportefeuille, die meestal in CDA-handen is. "Mijn politieke kleur maakt niet uit. Ik zit hier voor de sector."

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 262 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5055 keer afgespeeld

Meer video en audio