Staatssecretaris Verdaas treedt af

Verdaas schudt de hand van premier Rutte bij zijn aantreden»
Verdaas schudt de hand van premier Rutte bij zijn aantreden ANP

Staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken is opgestapt. Hij heeft aan het begin van de middag een verklaring afgelegd.

Verdaas is sinds begin vorige maand PvdA-staatssecretaris in het tweede kabinet-Rutte. Verdaas ligt al een tijdje onder vuur vanwege vragen over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Gelderland.

Planoloog

Hij woonde officieel in Nijmegen, maar liet zich vaak met de dienstauto van en naar Zwolle rijden, waar hij ook een huis had. In sommige gevallen zou hij tegelijk ook reiskosten hebben gedeclareerd.

De declaraties zijn al aan de orde geweest in Provinciale Staten van Gelderland. De Staten vonden dat er geen stappen tegen Verdaas moesten worden gezet. Naar verluidt zijn er nu dingen opgedoken die niet zijn besproken met de formateur. De PvdA-top heeft gisteren ook over de kwestie gepraat. Daar is de conclusie getrokken dat de affaire hem zou blijven achtervolgen.

De planoloog Verdaas (46) zat eerder vier jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Deel deze pagina

Audio

  • Persverklaring Co Verdaas Co Verdaas stapt op als staatssecretaris van Economische Zaken. Op een persconferentie legt hij uit waarom.

Video

  • video Co Verdaas: wil partij niet verder belasten Staatssecretaris Co Verdaas van Economische Zaken treedt af. Hij is voor de PvdA een maand lid van het... kabinet geweest. Reden: zijn declaraties als gedeputeerde van Gelderland, waarbij hij zijn woon-werkverkeer niet eerlijk opgaf.
  • video Ron Fresen: Verdaas afgetreden om declaratie-affaire PvdA-staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken treedt af. Hij wil het kabinet en de PvdA niet verder... belasten, zei hij in een verklaring. Politiek verslaggever Ron Fresen vertelt.

Video Gespek met Verdaas, vorige maand

Verdaas, PvdA'er op Landbouw

Co Verdaas is de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en in die functie verantwoordelijk voor Landbouw. Dat er geen aparte... minister of staatssecretaris voor Landbouw meer is, vindt hij geen punt. "Het maakt niet uit wat er op de gevel staan." De PvdA'er wil zich gaan bewijzen op de landbouwportefeuille, die meestal in CDA-handen is. "Mijn politieke kleur maakt niet uit. Ik zit hier voor de sector."

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio