Hagoort: kwaliteit als criterium prima

Henk Hagoort»
Henk Hagoort ANP

Voorzitter Hagoort van de Nederlandse Publieke Omroep vindt het "prima" dat omroepen voortaan meer geld krijgen als ze goede programma's maken en niet als ze meer leden hebben. Hij kan zich vinden in het uitgangspunt van staatssecretaris Dekker dat de smaak van 17 miljoen Nederlanders belangrijker is dan die van 3 miljoen omroepleden.

Hagoort benadrukt dat de omroepen nu ook al op de kwaliteit letten en dat ook in het nieuwe systeem de omroepen leden houden. Volgens hem kun je aan de kijk- en luistercijfers zien van welke programma's mensen houden.

Gesneden

Hagoort heeft wel buikpijn van de bezuinigingen. Hij is blij dat de staatssecretaris kiest voor een publieke omroep, voor alle Nederlanders. Maar volgens Hagoort staan de ambities op gespannen voet met het schrappen van eenderde van het budget.

De NPO-voorzitter noemt het pijnlijk dat er gesneden wordt in de levensbeschouwelijke omroepen zonder leden. "Maar we zorgen ervoor dat levensbeschouwelijke programma's gemaakt blijven worden. Ik kan me geen publieke omroep voorstellen zonder zulke programma's."

Deel deze pagina

Audio

  • Publieke omroep: kwaliteitscriterium goed plan Niet het aantal leden bepaalt straks het geld dat de omroepen krijgen, maar de kwaliteit van de programma's. Dat is een van de... plannen van staatssecretaris Dekker van Media. Henk Hagoort, de baas van de Publieke Omroep vindt dat een goed plan. Een verslag van Marcel Bril.

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio