Britse miljoenenprijs niet opgehaald

Ponden»
Ponden Images of Money / Flickr / Creative Commons by

In Groot-Brittannië is een lottowinnaar zijn prijs van 64 miljoen pond niet komen ophalen. Ondanks een uitgebreide campagne om de gelukkige te vinden, werd de prijs niet geclaimd.

Het winnende lot werd op 6 juni gekocht in Hertfordshire. De winnaar had alle vijf nummers plus beide geluksgetallen goed. Het lot moest binnen 180 dagen worden verzilverd.

Toen de winnaar maar niet kwam opdagen, startte de National Lottery een campagne om de winnaar te vinden. Er werden niet alleen posters opgehangen en advertenties geplaatst, ook werd er een stadsomroeper ingehuurd die in een Lamborghini rondreed om aandacht te trekken.

Goede doelen

"Er is helaas niemand komen opdagen en daarmee loopt iemand een enorm geldbedrag mis", zei een woordvoerder van de loterij, nadat de deadline gisteren om 11 uur was verlopen.

Het is het grootste bedrag dat ooit bleef liggen bij de National Lottery. Het vorige record was een lot in 2005, waar 9,4 miljoen pond op was gevallen. Het geld gaat nu naar een fonds voor goede doelen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio