Britse miljoenenprijs niet opgehaald

Ponden»
Ponden Images of Money / Flickr / Creative Commons by

In Groot-Brittannië is een lottowinnaar zijn prijs van 64 miljoen pond niet komen ophalen. Ondanks een uitgebreide campagne om de gelukkige te vinden, werd de prijs niet geclaimd.

Het winnende lot werd op 6 juni gekocht in Hertfordshire. De winnaar had alle vijf nummers plus beide geluksgetallen goed. Het lot moest binnen 180 dagen worden verzilverd.

Toen de winnaar maar niet kwam opdagen, startte de National Lottery een campagne om de winnaar te vinden. Er werden niet alleen posters opgehangen en advertenties geplaatst, ook werd er een stadsomroeper ingehuurd die in een Lamborghini rondreed om aandacht te trekken.

Goede doelen

"Er is helaas niemand komen opdagen en daarmee loopt iemand een enorm geldbedrag mis", zei een woordvoerder van de loterij, nadat de deadline gisteren om 11 uur was verlopen.

Het is het grootste bedrag dat ooit bleef liggen bij de National Lottery. Het vorige record was een lot in 2005, waar 9,4 miljoen pond op was gevallen. Het geld gaat nu naar een fonds voor goede doelen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Binnenlands weerbericht 24 april 2014 Video Binnenlands weerbericht 24 april 2014 met Marco Verhoef.24 apr 2014, 47 keer afgespeeld
  • » Mogelijk tekort aan speltbrood Video Door de grote vraag naar speltbrood, raakt de voorraad bij bakkers op. De eerstvolgende oogst van...24 apr 2014, 133 keer afgespeeld
  • » Geen VAK410-leden naar Almelo Video De leden van supportersgroep VAK410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de kampioenswedstrijd bij...24 apr 2014, 54 keer afgespeeld

Meer video en audio