'Tanks bij presidentieel paleis Morsi'

Demonstranten gisteren bij het presidentieel paleis»
Demonstranten gisteren bij het presidentieel paleis AFP

Het leger heeft tanks en ander militair materieel naar het presidentieel paleis in Caïro gestuurd. Het zou gaan om zeker vijf tanks en negen pantservoertuigen.

Het materieel wordt ingezet om het presidentieel paleis, als symbool van de staat en het officiële hoofdkwartier van de regering, te beschermen, zegt het staatspersbureau in een verklaring.

Benzinebommen

De staatstelevisie meldt dat president Morsi binnen enkele uren een toespraak zal houden. Of Morsi met een compromisvoorstel komt voor de ontwerp-grondwet is nog niet duidelijk.

Gisteravond zijn bij rellen bij het presidentieel paleis in de Egyptische hoofdstad minstens vijf doden gevallen. Zeker 350 mensen raakten gewond. Aanhangers en tegenstanders van president Morsi bekogelden elkaar met benzinebommen en stenen. De oproerpolitie probeerde de twee kampen uit elkaar te houden.


Deel deze pagina

Video

Opnieuw schermutselingen in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro is het opnieuw tot schermutselingen gekomen tussen aanhangers en tegenstanders van president... Morsi. Ze zouden elkaar bekogelen met stenen. Gisteren en vannacht werd in Egypte gedemonstreerd tegen de nieuwe ontwerp-grondwet van president Morsi.

Audio

  • 'Tanks moeten Morsi en paleis beschermen' Er komen berichten binnen over tanks die worden gesignaleerd rond het presidentiële paleis in Caïro. Tegenstanders en aanhangers... van de Egyptische president Morsi raakten daar gisteravond slaags. De onlusten gingen door tot diep in de nacht. Correspondent Sander van Hoorn.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio