Hockeyers verslaan Nieuw-Zeeland

Jeroen Hertzberger»
Jeroen Hertzberger NOS

De Nederlandse hockeyers zijn op het toernooi om de Champions Trophy tot de halve finales doorgedrongen.

Oranje was in Melbourne in de kwartfinales met 2-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland.

Nadat de Black Sticks al in de eerste minuut een strafcorner onbenut hadden gelaten, nam Oranje al snel het heft in handen. De ploeg van Paul van Ass liep met verzorgd en bij vlagen razendsnel spel over de tegenstander heen.

Jeroen Hertzberger tekende uit een strafcorner met een harde push in de kruising voor de 1-0. Nieuw-Zeeland kwam er nauwelijks aan te pas, maar haakte aan omdat Oranje een handvol kansen om de score uit te bouwen, liet liggen.

Van Ass geniet van 'flashy' spel

Na rust bleef Nederland dominant én kwistig met de kansen. Uiteindelijk wist Billy Bakker de sufgetikte tegenstander de knock-out uit te delen.

Nieuw-Zeeland gaf, zonder dat het iets opleverde, steeds meer ruimte weg. Oranje vergat echter ook in de aantrekkelijke slotfase zichzelf te belonen.

"Het flashy spel van de eerste twintig minuten keerde na de rust terug", stelde Van Ass tevreden vast. De coach had een glimp gezien van het spel zoals hij dat met Oranje voor ogen heeft. "Al zou het mooier geweest zijn als we er een paar meer hadden gemaakt".

Pakistan klopt Duitsland

Nederland stuit nu op Pakistan, dat verrassend de Duitsers met 2-1 uitschakelde. De olympisch kampioen is met een B-elftal naar Australië afgereisd.

Deel deze pagina

Video Samenvatting

CT 2012: Oranje - Nieuw-Zeeland

Een samenvatting van de kwartfinale tussen Nederland en Nieuw-Zeeland (2-0) om de Champions Trophy van 2012.

Video Reacties

  • video "Flashy" Van Ass had Duitsers gewild De reactie van bondscoach Paul van Ass nadat de hockeyers ten koste van Nieuw-Zeeland (2-0) de halve finales... hebben bereikt van de Champions Trophy 2012. De volgende tegenstander is niet olympisch kampioen Duitsland, maar Pakistan.
  • video "Was niet ons beste duel, gelukkig" De reactie van Jeroen Hertzberger nadat de hockeyers ten koste van Nieuw-Zeeland (2-0) de halve finales... hebben bereikt van de Champions Trophy 2012.

Video en Audio

  • » "Blij dat we nu in de Eredivisie spelen" Audio De voorzitters van Cambuur en Go Ahead Eagles, Ype Smid en Edwin Lugt, in NOS Langs de Lijn over...16 apr 2014, 19 keer afgespeeld
  • » Rondvaart voor Terpstra Audio Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra krijgt zaterdag een rondvaart door de grachten van Amsterdam....16 apr 2014, 309 keer afgespeeld
  • » Judo, een gewichtssport Audio De EK judo staan voor de deur. Voor sommige judoka's betekent dat er deze week nog flink wat kilo's...16 apr 2014, 17 keer afgespeeld

Meer video en audio