Overlast door gladheid en sneeuw

Auto's zijn van de weg afgegleden nabij de afslag Afsluitdijk richting Bolsward»
Auto's zijn van de weg afgegleden nabij de afslag Afsluitdijk richting Bolsward ANP

Het verkeer in heel Nederland heeft last van de sneeuw en gladheid. Even na 08.00 uur stond er op de snelwegen meer dan 500 kilometer file.

Volgens de ANWB heeft het verkeer in het noorden en rond Amsterdam last van sneeuwval. Maar ook op andere plaatsen in het land is het glad.

Om 08.00 uur stond op de A1 tussen Barneveld en Eemnes 25 kilometer file. Druk is het ook op de A2, A27 en A28 richting Utrecht. In het zuiden is het druk op de A2 en A50 richting Eindhoven.

Dienstregeling

In het hele land is de afgelopen nacht zout op de snelwegen gestrooid. Ook zijn er sneeuwschuivers ingezet.

Toch waren voor de ochtendspits veel snelwegen wit. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zou de situatie verbeteren als er meer verkeer op de weg kwam.

Op het spoor vallen de problemen mee. De NS heeft de dienstregeling voor het noorden van het land aangepast. Er rijden onder meer minder intercity's. De aanpassingen duren in ieder geval tot het middaguur.

Deel deze pagina

Video

  • video Overlast verkeer door sneeuw en gladheid Het verkeer in heel Nederland heeft last van de sneeuw en gladheid. Even na 8 uur stond er op de snelwegen... meer dan 600 kilometer file. Volgens de ANWB heeft vooral het verkeer in het noorden en rond Amsterdam en Utrecht last van de sneeuw, maar ook op andere plaatsen in het land is het glad.
  • video ANWB: problemen bij Amsterdam, Utrecht en in noorden Het verkeer heeft last van gladheid door sneeuw en harde wind. De NS zet vanwege de sneeuw in de ochtendspits... minder treinen in van en naar het noorden van het land. Arnoud Broekhuis van de ANWB vertelt.
  • video 'Ochtendspits iets drukker door sneeuwval' Het verkeer heeft veel last van gladheid door sneeuw en harde wind. De NS zet vanwege de sneeuw in de... ochtendspits minder treinen in van en naar het noorden van het land. Een gesprek met Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.

Audio

  • Minder treinen in noorden vanwege winterweer De NS heeft de dienstregeling aangepast. In het noorden van het land rijden er vanwege de sneeuw minder treinen.
  • Rijkswaterstaat: wegdek wit en mogelijk glad Flinke sneeuwbuien zorgen vanochtend voor gevaarlijke situaties op de wegen. Bij Rijkswaterstaat wordt de situatie nauwlettend in... de gaten gehouden.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 304 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 73 keer afgespeeld

Meer video en audio