NOS VoetbalAangepast

PSV en Twente nemen geen risico

PSV en FC Twente spelen donderdagavond in de Europa League met de wetenschap dat er enkel prestige en premies op het spel staan. Zondag moeten immers in de eredivisie - de clubs treffen elkaar in Eindhoven - punten gepakt worden. Geen risico's dus.

PSV vloog zonder vaste krachten Mark van Bommel (rugklachten), Dries Mertens (lies) en Jetro Willems (knie) naar Italië. Het drietal kampte het voorbije competitieduel met Ajax (3-1) al met fysieke problemen.

De achttienjarige Joshua Brenet is daarentegen door Advocaat aan de PSV-selectie toegevoegd. De rechtsback komt normaal gesproken in actie voor het Eindhovense beloftenteam.

"Als er tijdens dit duel iets gebeurt, dan hebben we probleem. Daarom geef ik nu jonge spelers een kans", aldus de PSV-coach. "We willen elke wedstrijd winnen, ook in de Europa League. Dat verandert niet. Jonge spelers zullen de kans krijgen en het is voor ons belangrijk dat we morgen wat kunnen zien van deze spelers."

Cavani wil spelen

Bij Napoli voetbalt sterspeler Edinson Cavani op eigen verzoek tegen PSV. "Hij vroeg me of hij kon spelen'', vertelde trainer Walter Mazzarri. "Hij presteert minder als hij weinig speelt of traint. Dus toe maar.''

Mazzarri is wel van plan om Cavani voortijdig naar de kant te halen. "Want zondag spelen we tegen Internazionale", zei de coach, die verklapte dat hij veel basisspelers rust geeft.

Jongelingen bij Twente

Het uitgeschakelde Twente hoopt in Enschede vertrouwen te tanken tegen Helsinborgs. Een uitgelezen kans om de jeugd aan het grote werk te laten proeven. Tim Hölscher, Mirco Born en Joey Pelupessy zullen in actie komen. Ook Kris Fillinger behoort eveneens tot de selectie.

"Voor de ontwikkeling van deze spelers is deze wedstrijd belangrijk", licht McClaren toe op de website van Twente. De Poolse doelman Filip Bednarek maakt zijn debuut. "De keepers (Nikolay) Mihaylov en (Daniel) Fernandes zijn geblesseerd en we willen met (Sander) Boschker geen risico nemen. Daarom keept Bednarek."

"Weinig waarde"

McClaren weet dat er tegen de Zweden weinig op het spel staat. "Deze wedstrijd heeft een andere waarde gekregen. Het duel van morgen is qua resultaat niet van belang, maar wel heel belangrijk voor de spelers die morgen op het veld staan."

"Daarnaast spelen we thuis en wordt de wedstrijd op televisie uitgezonden. Dat zijn belangrijke facetten om voor een goede 'performance' te zorgen", is de Engelsman zich bewust van de belangen.

Chadli is terug

Nacer Chadli maakt eveneens zijn opwachting. Een enkelblessure hield de aanvaller een maand langs de kant, maar kan richting het duel met PSV ritme opdoen. "Het is belangrijk zo veel mogelijk minuten te maken en dan zien we wel richting zondag."

De Belg kijkt nog even terug op het teleurstellende Europese seizoen. "Afgelopen twee seizoenen zijn we heel ver gekomen en in Europa spelen is altijd mooi. We hebben dit seizoen altijd voor de winst gespeeld en het is jammer dat we niet overwinteren. Voor de status van de club is spelen in Europa belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl