Celtic pakt laatste kans in CL

Celtic heeft in de Champions League in groep G achter Barcelona als tweede de achtste finales gehaald.

De Schotten wonnen thuis van Spartak Moskou (2-1) en verdrongen Benfica, dat bij Barça met 0-0 gelijkspeelde, van de tweede plaats.

Gary Hooper zette Celtic na zwak verdedigen van Juan Insaurralda op 1-0. Nog voor de rust maakte Ari (voormalig speler van AZ) met een mooie stift de 1-1.

In de slotfase scoorde Kris Commons vanaf de stip na een charge van Marek Suchy op oud-Heerenveen-speler Georgios Samaras.

Benfica gelijk, maar uitgeschakeld

Benfica was in Barcelona driekwart van de wedstrijd de betere ploeg, maar onder anderen Rodrigo, Lima en Ola John (oud-FC Twente) misten enorme kansen.

Lionel Messi viel pas in de tweede helft in, maar hij verliet later geblesseerd het veld.