Geen DC voor 'bad boy' Tomic

Bernard Tomic»
Bernard Tomic ProShots

Bernard Tomic wordt niet opgeroepen voor het Davis Cup-team van Australië. Captain Pat Rafter verwijt de tennisser - wereldwijd als een groot talent beschouwd - een gebrek aan discipline.

Australië staat begin februari tegenover Taiwan, maar het staat al vast dat Tomic er niet bij is.

"We verwachten dat sporters zich altijd honderd procent inzetten wanneer ze voor hun land uitkomen", legt directeur Craig Tailey van de Australische tennisbond uit tegenover het dagblad The Age.

Tomic krijgt vooral kritiek over de manier waarop hij als tennisprof leeft. "Dit gaat niet om een specifiek incident, het is een opstelsom", aldus Tailey.

Boetes en vechtpartij

Tomic - kwartfinalist op Wimbledon in 2011 - haalde dit jaar in eigen land veelvuldig het nieuws, maar niet door zijn prestaties. Zo moest hij zich voor de rechtbank verantwoorden voor een aantal openstaande snelheidsboetes en was hij betrokken bij een vechtpartij.

Ook raakte de huidige nummer 52 van de wereld tijdens het Masters-toernooi van Miami in opspraak door zijn vader van de tribune te laten verwijderen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 39 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1529 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 29 keer afgespeeld

Meer video en audio