Geen DC voor 'bad boy' Tomic

Bernard Tomic»
Bernard Tomic ProShots

Bernard Tomic wordt niet opgeroepen voor het Davis Cup-team van Australië. Captain Pat Rafter verwijt de tennisser - wereldwijd als een groot talent beschouwd - een gebrek aan discipline.

Australië staat begin februari tegenover Taiwan, maar het staat al vast dat Tomic er niet bij is.

"We verwachten dat sporters zich altijd honderd procent inzetten wanneer ze voor hun land uitkomen", legt directeur Craig Tailey van de Australische tennisbond uit tegenover het dagblad The Age.

Tomic krijgt vooral kritiek over de manier waarop hij als tennisprof leeft. "Dit gaat niet om een specifiek incident, het is een opstelsom", aldus Tailey.

Boetes en vechtpartij

Tomic - kwartfinalist op Wimbledon in 2011 - haalde dit jaar in eigen land veelvuldig het nieuws, maar niet door zijn prestaties. Zo moest hij zich voor de rechtbank verantwoorden voor een aantal openstaande snelheidsboetes en was hij betrokken bij een vechtpartij.

Ook raakte de huidige nummer 52 van de wereld tijdens het Masters-toernooi van Miami in opspraak door zijn vader van de tribune te laten verwijderen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video en Audio

  • » Voigt: ik kan nauwelijks meer lopen Video Een reactie van Jens Voigt na het breken van het werelduurrecord in het Zwitserse Grenchen. De...18 sep 2014, 19123 keer afgespeeld
  • » Janssen: we spelen aardig honkbal Audio Bondscoach Steve Janssen van het Nederlands honkbalteam is tevreden over zijn ploeg op het EK. De...18 sep 2014, 343 keer afgespeeld
  • » Camera's volgen Zlatan in Arena Video Hij speelde er drie jaar, maar vertrok in 2004. Woensdag keerde oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic...18 sep 2014, 24511 keer afgespeeld

Meer video en audio