Geen DC voor 'bad boy' Tomic

Bernard Tomic»
Bernard Tomic ProShots

Bernard Tomic wordt niet opgeroepen voor het Davis Cup-team van Australië. Captain Pat Rafter verwijt de tennisser - wereldwijd als een groot talent beschouwd - een gebrek aan discipline.

Australië staat begin februari tegenover Taiwan, maar het staat al vast dat Tomic er niet bij is.

"We verwachten dat sporters zich altijd honderd procent inzetten wanneer ze voor hun land uitkomen", legt directeur Craig Tailey van de Australische tennisbond uit tegenover het dagblad The Age.

Tomic krijgt vooral kritiek over de manier waarop hij als tennisprof leeft. "Dit gaat niet om een specifiek incident, het is een opstelsom", aldus Tailey.

Boetes en vechtpartij

Tomic - kwartfinalist op Wimbledon in 2011 - haalde dit jaar in eigen land veelvuldig het nieuws, maar niet door zijn prestaties. Zo moest hij zich voor de rechtbank verantwoorden voor een aantal openstaande snelheidsboetes en was hij betrokken bij een vechtpartij.

Ook raakte de huidige nummer 52 van de wereld tijdens het Masters-toernooi van Miami in opspraak door zijn vader van de tribune te laten verwijderen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Davis Cup

Video en Audio

  • » Adler Arena nu tennishal Fed Cup Video Tijdens de Winterspelen in Sotsji haalde Nederland de ene na de andere schaatsmedaille op in de...19 apr 2014, 991 keer afgespeeld
  • » BMX'ers vallen tegen in Manchester Video Het wereldbekerseizoen BMX is in Manchester van start gegaan. Een samenvatting.19 apr 2014, 1785 keer afgespeeld
  • » Volendam klopt Lions in eerste duel Video Een samenvatting van het eerste duel tussen de handbalmannen van Lions en Volendam in de halve...19 apr 2014, 754 keer afgespeeld

Meer video en audio