Gewelddadigheden in Caïro

Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro»
Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro AFP

In Caïro zijn tegenstanders en aanhangers van de Egyptische president Morsi slaags geraakt. De tegenstanders betogen sinds gistermiddag bij het presidentiële paleis.

Gisteravond dreigden zij het gebouw te bestormen, waarop Morsi uit het paleis vluchtte. Vandaag keerde hij terug nadat het wat rustiger was geworden, maar zijn tegenstanders bleven in de buurt van het paleis.

Vanochtend kondigden aanhangers van Morsi aan dat zij massaal naar het paleis zouden gaan. Toen een grote groep bij het paleis aankwam, braken er vrijwel direct gevechten uit.

Decreet

De Morsi-aanhang slaagde er na korte tijd in om de tegenstanders van de president te verdrijven. Of bij de vechtpartijen slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.

Inmiddels heeft Morsi laten doorschemeren dat hij zijn omstreden decreet wel wat wil afzwakken. De Egyptische oppositie is woedend over dat jongste decreet, omdat Morsi daardoor te veel macht zou krijgen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio