Gewelddadigheden in Caïro

Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro»
Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro AFP

In Caïro zijn tegenstanders en aanhangers van de Egyptische president Morsi slaags geraakt. De tegenstanders betogen sinds gistermiddag bij het presidentiële paleis.

Gisteravond dreigden zij het gebouw te bestormen, waarop Morsi uit het paleis vluchtte. Vandaag keerde hij terug nadat het wat rustiger was geworden, maar zijn tegenstanders bleven in de buurt van het paleis.

Vanochtend kondigden aanhangers van Morsi aan dat zij massaal naar het paleis zouden gaan. Toen een grote groep bij het paleis aankwam, braken er vrijwel direct gevechten uit.

Decreet

De Morsi-aanhang slaagde er na korte tijd in om de tegenstanders van de president te verdrijven. Of bij de vechtpartijen slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.

Inmiddels heeft Morsi laten doorschemeren dat hij zijn omstreden decreet wel wat wil afzwakken. De Egyptische oppositie is woedend over dat jongste decreet, omdat Morsi daardoor te veel macht zou krijgen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10830 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9692 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 79021 keer afgespeeld

Meer video en audio