Gewelddadigheden in Caïro

Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro»
Demonstranten bij het presidentieel paleis in Caïro AFP

In Caïro zijn tegenstanders en aanhangers van de Egyptische president Morsi slaags geraakt. De tegenstanders betogen sinds gistermiddag bij het presidentiële paleis.

Gisteravond dreigden zij het gebouw te bestormen, waarop Morsi uit het paleis vluchtte. Vandaag keerde hij terug nadat het wat rustiger was geworden, maar zijn tegenstanders bleven in de buurt van het paleis.

Vanochtend kondigden aanhangers van Morsi aan dat zij massaal naar het paleis zouden gaan. Toen een grote groep bij het paleis aankwam, braken er vrijwel direct gevechten uit.

Decreet

De Morsi-aanhang slaagde er na korte tijd in om de tegenstanders van de president te verdrijven. Of bij de vechtpartijen slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.

Inmiddels heeft Morsi laten doorschemeren dat hij zijn omstreden decreet wel wat wil afzwakken. De Egyptische oppositie is woedend over dat jongste decreet, omdat Morsi daardoor te veel macht zou krijgen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio