NOS NieuwsAangepast

Het Mojo-netwerk

Door Henrik-Willem Hofs en Hugo van der Parre

Live Nation Entertainment is een Amerikaanse gigant in de entertainmentindustrie: het organiseert naar eigen zeggen wereldwijd meer dan 20.000 concerten per jaar voor meer dan 2.000 artiesten en verkoopt wereldwijd meer dan 150 miljoen tickets per jaar.

Onder Live Nation Entertainment hangen in vele landen vele tientallen dochterondernemingen. Een van die dochters is het in Nederland geregistreerde LYV BV. Deze besloten vennootschap heeft in Nederland twee dochters: Live Nation Holding voor het promoten van de artiesten en Live Nation Venues voor het beheer van de locaties.

Artiesten

Onder Live Nation Holding vallen weer Mojo Works en Mojo Concerts. Dat daadwerkelijk de artiesten contracteert en de concerten organiseert.

De andere poot, Live Nation Venues is eigenaar van de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome. De zeggenschap over de Ziggo Dome wordt gedeeld met het bedrijf Black Box Operations. Deze bv is opgericht door de mensen die het vroeger bij Mojo voor het zeggen hadden.

Black Box Operations heeft als dochter ook nog Black Box Arnhem, dat gebruikt wordt voor het beheer en de exploitatie van stadion Gelredome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl