Veel toeristen weg uit Koh Samui

Archiefbeeld van het strand van Koh Samui»
Archiefbeeld van het strand van Koh Samui EPA

Duizenden toeristen willen weg van het Thaise vakantie-eiland Koh Samui. Het eiland zit zonder elektriciteit. De onderzeese stroomkabel naar het eiland is gebroken.

Kleine hotels kunnen weinig tot geen service meer bieden aan de toeristen omdat ze geen noodaggregaten hebben. De grote hotels hebben die wel, maar de brandstof voor de aggregaten dreigt op te raken.

Op het vliegveld van Koh Samui is het erg druk. Alle uitgaande vluchten zitten vol en voor de ticketbalie staan lange rijen mensen.

Hoogseizoen

De ellende begon gisteren. Toen vanochtend bekend werd dat het wel eens een paar dagen zou kunnen gaan duren, besloten duizenden toeristen om te vertrekken.

December is hoogseizoen in Thailand. Normaal zitten er rond deze tijd zo'n 20.000 toeristen op Koh Samui. Volgens de jongste berichten zouden nog maar zo'n duizend vakantiegangers willen blijven.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 6975 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 6731 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 72297 keer afgespeeld

Meer video en audio