Jasper S. drie maanden langer vast

Detail van de grafsteen van Marianne Vaatstra»
Detail van de grafsteen van Marianne Vaatstra ANP

Jasper S., die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, blijft nog vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft zijn hechtenis verlengd met de maximaal toegestane termijn van 90 dagen.

S. blijft in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over de inhoud van de verhoren is niets bekendgemaakt.

De verdediging had geen verzoek ingediend tot vrijlating of opheffing van de beperkingen. Het is beter als S. geen contact heeft met de buitenwereld, zegt zijn advocaat. Ook zijn er geen zorgen over het boerenbedrijf van S. omdat anderen zich daarover ontfermen.

De 45-jarige S. werd twee weken geleden opgepakt in zijn woonplaats Oudwoude. Hij wordt ervan verdacht dat hij Marianne Vaatstra (16) in 1999 heeft verkracht en vermoord.

Deel deze pagina

Audio

  • Hechtenis Jasper S. met drie maanden verlengd Jasper S., de man die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, blijft nog vastzitten. De raadkamer van de rechtbank... Leeuwarden heeft zijn hechtenis verlengd met 90 dagen. Siemen Bosma van Omroep Fryslan sprak met Jan Vlug, advocaat van Jasper S.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 1351 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 1556 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 775 keer afgespeeld

Meer video en audio