Jasper S. drie maanden langer vast

Detail van de grafsteen van Marianne Vaatstra»
Detail van de grafsteen van Marianne Vaatstra ANP

Jasper S., die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, blijft nog vastzitten. De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft zijn hechtenis verlengd met de maximaal toegestane termijn van 90 dagen.

S. blijft in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over de inhoud van de verhoren is niets bekendgemaakt.

De verdediging had geen verzoek ingediend tot vrijlating of opheffing van de beperkingen. Het is beter als S. geen contact heeft met de buitenwereld, zegt zijn advocaat. Ook zijn er geen zorgen over het boerenbedrijf van S. omdat anderen zich daarover ontfermen.

De 45-jarige S. werd twee weken geleden opgepakt in zijn woonplaats Oudwoude. Hij wordt ervan verdacht dat hij Marianne Vaatstra (16) in 1999 heeft verkracht en vermoord.

Deel deze pagina

Audio

  • Hechtenis Jasper S. met drie maanden verlengd Jasper S., de man die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, blijft nog vastzitten. De raadkamer van de rechtbank... Leeuwarden heeft zijn hechtenis verlengd met 90 dagen. Siemen Bosma van Omroep Fryslan sprak met Jan Vlug, advocaat van Jasper S.

Video en Audio

  • » Spotter op laatste passagiersvlucht MD11 Audio Het einde van een tijdperk, vliegen met een MD-11. Een passagierstoestel van McDonell Douglas met...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Wadeo was ineens weg Audio Strijders van IS komen uit de hele wereld. Dus ook uit de Gazastrook. Bronnen zeggen tegen de NOS...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 257 keer afgespeeld

Meer video en audio