Toezichthouder corporaties stapt op

Kantoorgebouw van woningcorporatie Vestia»
Kantoorgebouw van woningcorporatie Vestia ANP

Directeur Jan van der Moolen van het Centraal Fonds Volkshuisvesting stapt op. Hij heeft de organisatie bijna vijftien jaar geleid. Vanaf 1 maart 2013 worden zijn taken overgenomen door zijn plaatsvervanger.

Van der Moolen kreeg dit jaar veel kritiek omdat het CFV als toezichthouder niet tijdig zou hebben ingegrepen bij Vestia. Het gokken met financiële producten kostte de Rotterdamse corporatie meer dan 2 miljard euro.

Tegen de NOS erkende Van der Moolen dit voorjaar dat hij "naïef" was geweest. "Ik heb niet het gevoel dat ik heb gefaald, maar we hadden iets minder naïef moeten zijn. We hebben te weinig aandacht gehad voor derivaten."

Bekwaam

Binnenkort wordt het Centraal Fonds Volkshuisvesting vervangen door de nieuwe Financiële Autoriteit Woningcorporaties. In een verklaring schrijft het CFV dat minister Blok Jan van der Moolen daar niet aan de leiding wil hebben. De minister vindt dat de nieuwe Autoriteit "een nieuw bestuurlijk gezicht nodig heeft". Het vertrek van Van der Moolen maakt het mogelijk "dat op korte termijn ingrijpende wijzigingen in de organisatie en bestuurlijke structuur kunnen worden gerealiseerd".

Volgens Ronald Paping van de Woonbond vertrekt met Van der Moolen "een heel bekwaam en deskundige" directeur. "Ik ken hem als iemand die altijd de belangen van de huurders op zijn netvlies heeft en met hart en ziel voor de huursector gaat."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 3103 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 10235 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 3858 keer afgespeeld

Meer video en audio