Kinderschoentjes tegen armoede

De SP demonstreert tegen kinderarmoede»
De SP demonstreert tegen kinderarmoede NOS

Met het zetten van honderden lege kinderschoenen in Den Haag protesteert de SP vandaag tegen kinderarmoede. De schoentjes stonden al overal in het land, maar staan nu ook op het Plein en in de straten rond de Tweede Kamer.

Volgens de SP treffen steeds meer kinderen die hun schoen zetten de volgende ochtend de schoen leeg aan. Er moet volgens de partij meer gebeuren om de 350.000 gezinnen in die omstandigheden te helpen. Er is in veel gezinnen te weinig geld voor gezonde maaltijden, schoolreisjes, nieuwe kleren of verjaardagscadeautjes, zegt de SP.

Armoedebestrijding

Volgens de partij verandert het regeerakkoord van VVD en PvdA weinig aan die situatie. De partij riep op het Plein de aanwezige minister Asscher op om meer geld voor armoedebestrijding vrij te maken.

Asscher wees de kritiek van de SP van de hand. Hij benadrukte dat het kabinet over twee jaar 80 miljoen euro en de jaren daarna 100 miljoen beschikbaar stelt voor armoedebestrijding. Maar "het gaat niet alleen om de bedragen. Dit kabinet investeert ook in goede scholen en sportaccommodaties voor kinderen en het wil ouders van kinderen in armoede weer aan het werk krijgen. Wij verschillen van mening met de SP over de manieren om het probleem op te lossen, maar wij investeren wel degelijk in oplossingen".

Deel deze pagina

Audio

  • SP vraagt aandacht voor armoede in Nederland Allemaal lege kinderschoentjes op het Plein in Den Haag. Daarmee vraagt de SP aandacht voor de kinderen die opgroeien in armoede.... Meer dan 350.000 kinderen groeien op in armoede. SP-leider Emile Roemer vindt dit een schande.

Video

SP: meer geld voor armoedebestrijding

Met het zetten van honderden lege kinderschoenen in Den Haag protesteert de SP vandaag tegen kinderarmoede.

Video en Audio

Meer video en audio