Vaatchirurg geschorst na sterfgeval

 »
  ANP

Het medisch tuchtcollege in Groningen heeft een vaatchirurg voor een jaar geschorst in verband met de dood van een patiƫnte in september 2009. De specialist werkte destijds in het Lucas Ziekenhuis in Winschoten.

De vrouw had een gescheurde buikslagader en moest meteen worden geopereerd, maar de vaatchirurg deed haar klachten af als een eenvoudige verstopping. Hij werd dezelfde nacht opgeroepen voor een spoedoperatie, maar toen was het al te laat. De vrouw overleed op de operatietafel.

Belgische erkenning

De specialist werd een paar maanden later door het Lucas Ziekenhuis ontslagen, omdat zijn papieren niet in orde waren. Dat heeft het ziekenhuis zojuist bevestigd. De manhad een Belgische erkenning als vaatchirurg en het was hem niet gelukt om bij het UMC Groningen tijdig een vereiste Nederlandse aantekening te krijgen.

Het tuchtcollege heeft volgens het Dagblad van het Noorden vastgesteld dat de vaatchirurg onbevoegd en onbekwaam was en desondanks opereerde. "Hij heeft onvoldoende zelfreflectie getoond en slecht gecommuniceerd".

De vaatchirurg werkt al jaren in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Volgens de Groningse krant heeft het tuchtcollege het Antwerpse ziekenhuis opgeroepen om de schorsing over te nemen. Alle conclusies van het college worden morgen gepubliceerd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio