Wijndrama met Brunello Montalcino

Brunello di Montalcino»
Brunello di Montalcino EPA

In Italië hebben vandalen ruim 62.000 liter topwijn laten weglopen. Het gaat om een Brunello di Montalcino van het huis Soldera.

De verkoopwaarde van de partij wijn wordt geschat op zo'n 9 miljoen euro. De prijs van een fles Soldera begint bij ruim 100 euro.

De vandalen forceerden de toegang tot de wijnopslag van het landgoed en lieten zes grote opslagvaten leeglopen. In de vaten zat de oogst van de afgelopen zes jaar.

'Nooit ruzie'

Eigenaar Gianfranco Soldera heeft geen idee wat de achtergrond van het vandalisme is. "Ik heb nooit ruzie met mensen gehad en ik ben nooit bedreigd", aldus de bedroefde eigenaar van het wijnlandgoed.

Brunello di Montalcino is één van de topwijnen van Italië. Er zijn zo'n 250 landgoederen en kastelen in Toscane waar deze volle rode wijn wordt gemaakt.

Deel deze pagina

Audio

  • Rop Zoutberg: onrust onder wijnmakers na wijndrama Een waar drama met wijn in Italië. Vandalen hebben daar ruim 62.000 liter topwijn laten weglopen. U hoort correspondent Rop... Zoutberg in Rome.
  • Wijnkenner: het is een enorm verlies In Italië hebben vandalen 62000 liter van de wijn Brunello di Montalcino weg laten spoelen in het riool. Het gaat om wijn van het... prestigieuze huis Soldera. Een gesprek met wijnkenner Fred Nijhuis.

Video en Audio

Meer video en audio